Полезно

Защо матракът е важен за комфорта по време на сън

Страхотен матрак за сън
Страхотен матрак за сън

Спомняте ли си кога за последно обикаляхте борсите за матраци? Ако оттогава са минали повече от 6 – 7 години може би вече е време да се замислите да го направите. От собствен опит мога да споделя, че дълго време подценявах въздействието на матрака или топ матрака върху съня. До скоро хвърлях вината върху други фактори, които също оказват влияние, но не чак в такава голяма степен. Например обилната вечеря преди сън или пък похапването на шоколад. Истината е, че най – честата причина за лошият сън е неподходящият матрак.

За да прецените дали един матрак е подходящ за вас трябва да имате предвид това дали той отговаря на няколко изисквания или иначе казано дали е ергономичен, ортопедичен и анатомичен. Става дума за това дали ви кара да се чувствате комфортно на него, дали поддържа в правилна позиция тялото и гръбначния ви стълб и дали тежестта на тялото е равномерно разпределена и по време на сън не ви се схващат крайниците или пък сутрин се събуждате с болки във врата и гърба. Тези оплаквания не трябва да се отминават с лека рака, защото от пълноценният сън нощем зависи това дали през деня ще се чувстваме добре и дали ще можем да даваме най – доброто от себе си в ежедневните си задължения.

На пазара има няколко утвърдени марки матраци, които предлагат голямо видово разнообразие на приемливи цени. Това са марките матраци Блян, матраци Парадайс, матраци НАНИ и матраци ТЕД. Те предлагат качествени и евтини матраци за всеки вкус.

Също така, на място можете да получите консултация от специалист, който да ви предложи топ матрак или матрак съобразен с вашите изисквания за цена, материали, размери, твърдост и т.н.
От собствен опит мога да споделя, че останах изключително доволна от ортопедичните матраци на марката Парадайс. Смятам, че определено си заслужават инвестираните средства и не спирам да ги препоръчвам на приятели и познати.