Полезно

3 интересни и полезни съвета за избор на годежни пръстени

Силният пол е способен да прояви неочаквана изобретателност, когато иска да очарова любимата си с точния годежен пръстен

Може да чуете, че мъжете не са особено талантливи, когато искат да изненадат половинката си, но това всъщност не е вярно и в никакъв случай не е общовалидно правило. Когато са готови на най-важната стъпка в живота си и планират да отправят предложение за брак, те са склонни да проявят неочаквана изобретателност.

В търсене на годежни пръстени на изгодни цени, вероятно вече сте проучили онлайн предложенията, за да отсеете вариантите според параметрите на бюджета си. И сега се колебаете, защото искате бижуто да е с точния размер, да има внушителен камък, да отговаря на вкуса на бъдещата си притежателка.

Правилно е, именно в тези детайли се крие отговорът на загадката. На пръв поглед тя е трудна за разрешаване, но всъщност се оказва доста по-лесна от това, което си мислите в момента.

1.    Определяне на размер (може да бъде и забавно)

Изправени сте пред дилемата да се превърнете в среднощен крадец, който трябва да скрие пръстена на приятелката си, за да определи размера по него, или да се опита да го направи на око? Не рискувайте с втората опция.

Почерпете вдъхновение от някои кавалери, които са успели да вземат размера, докато тя спи, навивайки тел около пръста ѝ. Ако имате нюх за приключения, може да експериментирате и с други идеи, но само се стремете да не ви разкрият.

2.    Благородният метал – златен или с лунен блясък 

Нямате никакво оправдание, ако до този ден не сте обърнали внимание какъв благороден метал предпочита любимата ви.

Има две крайности: заклети привърженички на златото и ценителки на среброто с лунен блясък, както и по-скъпият му еквивалент – бялото злато.

Разбира се, срещат се и доста дами, които съчетават и двата вида в ежедневието си. Специално за тях, може просто да вложите повече старание при подбора на скъпоценния камък.

3.    Проучване сред приятелки и експерти

И то ще има своята добавена стойност, защото най-добрата приятелка на бъдещата ви годеница познава отлично вкусовете ѝ. Трябва да предупредите да опази и тайната ви, за да не провалите изненадата си.

Не подценявайте и съветите на бижутери, на които може да покажете снимки на обичайните накити на жената до вас. Професионалният подход може да се окаже особено ценен в този момент.