Мода

Как да изберем правилния бански за вашата фигура?

модерен бански - evizabg.com

Тенденцията за позитивизъм на тялото твърди, че абсолютно всяка фигура е красива: плюс размер, момчешка, с или без талия, с масивни рамене или широки бедра. Крайно време е да разберете, че пропорциите нямат значение и всяко тяло може да предизвика възхищение: и през лятото, и на плажа, и по бански.

 

Изборът на правилния бански костюм трябва да е продиктуван от естетическите предпочитания и силует (и следователно от предимствата и недостатъците на фигурата), както и от мястото, където искаме да го носим. Ако се нуждаем от удобен бански за плуване в басейн, море или езеро, струва си да изберем цял бански . Правилният избор е и ако искате да използвате различни водни атракции по време на почивката си, тъй като по този начин намалявате риска част от тоалета да се изплъзне от тялото ви в най-малко очаквания момент. Банските от две части от своя страна са отличен избор за хора, които искат да получат равномерен тен и да прекарат спокойно време на горещ плаж. Тогава си струва да заложите на комплекти без презрамки или банскисъс свалящи се презрамки (т.нар. ленти), благодарение на които ще открием малко повече от тялото.

 

По принцип банските костюми от една част (в класическата версия) пасват на почти всяка фигура, давайки на жената свобода да се движи и плува. Голям избор от кройки и наличието на модели за отслабване означава, че те могат да се използват от всяка фигура – например ябълка, круша, чаша, пясъчен часовник или правоъгълник. Алтернатива на класическото, изпъкнало и оформящо облекло е монокини, т.е. разкроен отстрани тоалет от една част, който е идеална алтернатива на оскъдните бикини, поради което подхожда на жени, които искат да покажат най-добрите си качества на плажа и в същото време не се чувстват уверени в модели от две части.

 

За дами с фигура пясъчен часовник , бански костюми без презрамки, бикини, дори деколтирани, сутиен тип балконет (банет) със сърцевидно деколте, добре изрязани бикини, вързани отстрани, цели бански костюми в различен цвят или шарка, с панделка на талията или шарка, която ясно очертава талията, и мотив с жабо, повтарящ се в горната част на чашката на сутиена и в горната част на бикините . Дами с форма на ябълкапрепоръчваме цял бански с дълбоко V-образно или сърцевидно деколте, цял бански с оптически изтъняваща талията шарка, танкини и монокини. От друга страна, на дамите с крушовидна фигура се препоръчват бикини, които ще балансират контрастите, топ или сутиен push-up в шарки или ярки цветове, изработен от лъскава материя, с апликации, пайети, волани и сутиен тип балконет (лента за глава), за предпочитане с волан, както и обикновени бикини в тъмни цветове или високи бикини с тесен колан на талията или хоризонтален, тесен десен.

 

За дамите с правоъгълна (колонна) фигура препоръчваме сутиен push-up или сутиен с волани, ресни, апликации и волани, както и разкроени бикини, вързани на ханша или по-пълни спортни боксерки или шорти или бикини с волани между дупето. Препоръчват се кройки и асиметрични кройки, както и целите бански костюми с изчистена линия на талията, както и монокини или трикини. От друга страна, за жените със силует на обърнат триъгълник идеален ще бъде мек сутиен с триъгълни чашки, завързани на врата, бикини с колан, с шарки или с апликации или волани, по-пълни спортни боксерки или къси панталони и монокини, за предпочитане вързани на врата и стесняващи раменете.

 

На дамите, които по различни причини не желаят да разголят извивките си, се препоръчва бански танкини от две части – по-свободна форма с надградена горна част на набора, леко наподобяваща боксерки или блуза с пришит волан. Тази кройка често се използва и от бременни дами, които очакват гъвкава, по-дълга кройка, която да покрива целия корем.

 

Дамите с големи размери са много склонни да избират модели с по-висока талия – т.е. излизащи над линията на пъпа. Този модел „прибира“ бедрата и камуфлира най-чувствителните точки, като е чудесна алтернатива на оскъдните бикини. Ако искате да прикриете и задните части и по-големите бедра, струва си да изберете костюм скиртини, т.е. бикини, при които долната част е покрита с фриволна пола. Собствениците на по-големи и по-тежки гърди не трябва да се отказват от по-изрязани бикини. В момента на модния пазар производителите все повече обръщат внимание на дамите с примамливи форми, предлагайки тоалети с регулируеми презрамки, бродерии и банели, които държат гърдите „под контрол“. Ако и вие искате да покажете закръглените си задни части, струва си да изберете бикини тип „бразилианка“, които благодарение на централните шевове красиво подчертават женствените качества.

 

Изборът на бански костюм не трябва да е стресиращ. Ако търсите перфектния празничен костюм, струва си да вземете присърце съветите на стилиста. Знаейки как определени стилове, цветове или модели влияят на фигурата, ще ни бъде по-лесно да изберем правилната кройка на бикини или сутиен за слаба фигура или бански костюм, който оптимално оформя фигурата.