Без категорияКакво новоМода

Модни съвети за пълни дами

 maxi-moda

 Не се страхувайте да нарушавате правилата

Когато пазарувате дрехи с размер „плюс“, имайте предвид, че повечето дизайнери и магазини се грижат за различни типове тела. Всъщност по-голямата част от дрехите са предназначени да пасват на различни форми. Така че единственото правило, което трябва да нарушите, е това, което гласи, че трябва да се съобразите с обществените стандарти за красота. Ако обществото казва, че трябва да носите размер нула, а вие сте жена с плюс размер, не е необходимо да следвате това правило. Можете да носите каквото искате и да изглеждате страхотно, дори и да не отговаря на общоприетите стандарти за красота.

Чувствайте се свободни да бъдете креативни

Когато става въпрос за обличане, жените с пълни фигури трябва да бъдат също толкова креативни, колкото и по-слабите им колежки. Тъй като повечето дизайнерски дрехи не са предназначени за жени с големи размери, трябва да проявите творчество по отношение на размера, за да намерите дрехи, които няма да паднат от вас. Има много начини, по които можете да се възползвате от това, като например да носите прилепнали панталони с туника или блуза, да облечете прилепнала рокля с маратонки или да съчетаете свободна блуза с пола тип „молив“. Опитайте се да смесвате ежедневните си тоалети, за да не ви омръзне да носите едно и също всеки ден. Може също така да помислите за шиене или за курс, в който да се научите да променяте дрехи.

Не се притеснявайте да бъдете креативни

Когато става въпрос за обличане, жените с пълни фигури трябва да бъдат също толкова креативни, колкото и по-слабите им колежки. Тъй като повечето дизайнерски дрехи не са предназначени за жени с големи размери, трябва да проявите креативност по отношение на размера, за да намерите дрехи, които няма да ви паднат. Има много начини, по които можете да се възползвате от това, като например да носите прилепнали панталони с туника или блуза, да облечете прилепнала рокля с маратонки или да съчетаете свободна блуза с пола тип „молив“. Опитайте се да смесвате ежедневните си тоалети, за да не ви омръзне да носите едно и също всеки ден. Може също така да помислите за шиене или за курс, в който да се научите да променяте дрехи.

Уважавайте силуета си и начина, по който се носите

Когато излизате навън, уважавайте начина, по който се носите. Ако знаете, че отивате на официално събитие, не носете торбеста риза или къси панталони, които ви карат да изглеждате небрежно. Искате да се представите по най-добрия начин, затова се уверете, че сте облечени с нещо, което ви кара да се чувствате уверени. Ако знаете, че ще бъдете на многолюдно място, например на оживено събитие или в претъпкан магазин, опитайте се да облечете нещо, което ще ви помогне да разтегнете силуета си. Например обуйте сандали с висок ток или носете гамаши под панталона, за да изгладите силуета си.

Източник: https://album.bg/category/moda/