Без категория

Малка баня: как да я направим да изглежда по-голяма

mechtanata-banyБанята често е най-малката стая в дома, но и една от най-използваните. Въпреки че повечето от нас не са благословени с големи бани, в тях обикновено има достатъчно място, за да се поберат най-важните неща. Какво да правите, ако банята, която имате, е малка? Дори и една малка баня може да изглежда невероятно.

Когато декорирате малка баня, има много малки промени, които можете да направите за да създадете илюзията, че е просторна и голяма.

Една от ключовите области, върху които трябва да се съсредоточите при обновяването на малките бани, е съхранението. Като увеличите максимално съхранението под мивки, зад огледала или като добавите стенни шкафове, можете да сведете до минимум претрупването, създавайки илюзията за повече пространство. Ако извършвате цялостен ремонт, можете също да помислите за добавяне на ниша в стената, за да съхранявате най-важните неща за ежедневното миене, без да заемате ценно пространство.

Огледалата също могат да направят чудеса за отваряне на пространство. Те ще дадат илюзия за дълбочина плюс пречупена светлина около пространството, което е задължително за малките бани. Изберете голямо огледало над мивката или дори можете да направите всичко с огледална стена, за да накарате вашата малка баня наистина да блести.

Ако изцяло препроектирате банята си, използвайте възможността да изберете перфектния комплект за баня, който да увеличи пространството. Така че мислете компактно. Ъгловите мивки спестяват място, като същевременно имат подобен размер на стандартните мивки, оставяйки повече място за вани, душове и тоалетни. Ако можете да живеете без вани, можете да се откажете от ваната и просто да вземете душ, което може значително да спести място. Ако не, потърсете Р-образни вани, които са с добър размер в края на душа и по-компактни в другия, така че все още можете да се отпуснете в тях, но те няма да заемат толкова много място.

Източник: https://belejnik.eu/plochki-za-dush.html