Без категория

Домашни пантофи – как да изберем най-подходящите?

domashni-pantofiЗнаейки как да изберете добри чехли, за да сте у дома, ще ви предпази от проблемите, причинени от използването на лоши обувки.

Когато се приберете може да помислите дали да използвате домашните чехли или да запазите обувките, с които идвате от улицата, но истината е, че вторият вариант е най-малко препоръчителен.

Ако сте загрижени за хигиената и здравето си, препоръчително е след като се приберете у дома, да замените обувките които носили с чехли.

В почвата има хиляди бактерии от човешки и животински произход и те лесно се придържат към подметките на обувките ви.

Когато влезете в къщата, вие разпространявате всички тези бактерии, които носите на подметките си на пода и поради тази причина е важно да имате изключителни обувки, за да сте у дома.

Къде да купя чехли, за да си у дома?

За щастие домашните чехли са лесни продукти за намиране на всеки пазар, независимо дали физически или онлайн.

Магазините за обувки обикновено имат няколко модела, от които да избирате, но ако сте взискателен потребител, опциите може да са недостатъчни.

От друга страна, по базарите има и чехли за дома, но в този случай те обикновено са базови модели и със съмнително качество, както като изработка, така и като материали.

 Какви трябва да бъдат домашните чехли?

На първо място, трябва да помислите, че домашните чехли са също толкова важни, колкото и всички други обувки, така че трябва да им обърнете същото внимание при избора.

Ключовете, които трябва да имате предвид, когато избирате чехли за дома, са:

Подметка:
Материалът на подметката трябва да е нехлъзгав, изолиращ и с голяма омекотяваща способност. Също за зимните пантофи трябва да вземете предвид и дебелината на подметката, тъй като тя ще е тази, която ще ви изолира от студа на земята.

Височина:
Препоръчително е чехлата да не е напълно равна, затова е важно да изберете тази, която има малък клин в петата, но не много, максимум 3 сантиметра.

Материал:
Качеството на материята също е един от моментите, които трябва да вземете предвид при избора на модел. Тя трябва да е дишаща, достатъчно плътна и мека, но да не се деформира лесно.

Лято/Зима:
Домашните чехли през зимата не са същите като през лятото, така че се препоръчва да използвате дебели пантофи, които осигуряват топлина през зимата и тънки чехли през лятото, за да поддържате краката си по-хладни.