Мода

Макси рокли за жени с пълна фигура – идеално прилягане

maksi-roklqМакси роклите са чудесен избор за пълните жени, които искат да изглеждат елегантно. Дългите, плавни макси рокли няма да прилепнат към извивките ви, да подчертаят изпъкналия ви корем или да се натрупат неудобно около бедрата ви. Те са изключително ласкателни и ще харесате тяхното безгрижно, бохемско излъчване. Макси роклите могат да се носят почти навсякъде. Можете да ги носите както за неофициален ден на плажа, така и като коктейлна рокля за вечерно излизане на някое изискано място. Съществуват много различни модели макси рокли, но да се намери такава, която не прилепва и ласкае, е по-трудно, отколкото си мислите!

 

Какво да търсите, когато пазарувате макси рокля

Макси роклите се предлагат в две основни кройки: A-линия или права. Можете да си купите и кройка тип „молив“, която е по-стегната на талията, а дължината на полата е до коляното, до прасеца или до глезена. Всички тези кройки подхождат на различни типове тяло. Искате обаче да сте сигурни, че дължината на макси роклята е подходяща за случая. Ако ще я носите на по-официално събитие, макси рокля с дължина до прасеца ще бъде по-подходяща от плажната макси рокля с дължина до коляното. Опитайте се да избегнете безформената макси рокля. Най-добрият начин да си осигурите ласкав силует е да потърсите по-къса горна част с пола, която се разкроява около бедрата ви. Друг чудесен вариант е да потърсите по-дълъг топ с по-къса пола. Ако имате коремче, можете да си поиграете с контрастни материи, за да отвлечете вниманието от коремчето си и да акцентирате върху най-добрите си предимства.

 

Съвети за носене на макси рокля

Въпреки че макси роклята е чудесен избор за лек и безгрижен ден, тя може да изглежда предизвикателна за носене. Лесно можете да изглеждате разхвърляни и неподдържани, или да постигнете стилна визия с няколко лесни стайлинг трика. Уверете се, че аксесоарите ви са сведени до минимум. Няма нужда да прекалявате с тях, когато носите дълга рокля. Една обикновена чанта, чифт деликатни обеци и подходящи обувки ще са повече от достатъчни. Ако ще носите макси рокля с чифт сандали, уверете се, че те подхождат на чантата ви. Ако носите макси рокля на работа, опитайте се да я съчетаете с професионална чанта и чифт токчета. Не носете макси рокля с чифт сандали на платформа и безумна чанта.

 

Финални думи

Дългата макси рокля е чудесен избор за всеки повод, независимо дали става дума за официално събитие или за небрежен ден навън с приятели. Можете лесно да носите макси рокля във всяка ситуация и тя никога няма да излезе от мода.