Без категория

Предимствата на ловните гумени ботуши

Съвременният лов е изградена върху класически гумени ботуши и има голям брой ловци, които абсолютно няма да се отклонят от тях. Тези ботуши са много по-тежки, но като цяло остават водоустойчиви по-дълго и са се доказали като незаменими през есента и зимата, при блатисти и влажни терени, и къде ли още не.

 

Може да сте най-добрият ловец в света, но ако трябва да съкратите пътуването си, защото краката ви са се намокрили при ниски температури или сте наранили глезена си, заради подхлъзване на чакъл, няма да се приберете вкъщи с дивеч в камиона си. Най-добрите ловни гумени  ботуши са предназначени да предотвратят това и да ви позволят да покажете пълното си ловно майсторство. Ето и предимствата, които осигуряват.

 

Безопасност на краката

 

Във всяка работа, нашият първи приоритет е нашата безопасност. Същото е и с лова и затова трябва да използвате гумените ботуши, когато знаете, че те ще осигурят нужната безопасност за краката ви. Познавате ловните местности, които са осеяни с много счупени пръчки, тръни, камъни, ловки, хлъзгави повърхности и т.н., които могат да причинят рани на краката и не само. Ето защо трябва да носите комплект гумени ловни ботуши, за да се предпазите от всякакви наранявания.

 

Скриване на миризма

 

Носенето на гумени ботуши е по-добро от традиционните обувки за лов поради способността им да прикриват миризмата. Външната подметка е изработена от вулканизиран каучук, който е предимно неуязвим за въздух. Гумените ботуши ви помагат да заглушите миризмата на тялото си. Това е голямо предимство за лов и ще можете да си осигурите това предимство пред дивеча.

 

Водоустойчивост

 

Друго предимство на гумените ловни ботуши е, че са водоустойчиви. Те обаче се предлагат в различни категории и разнообразие – можете да изберете удобни за вас, защото има такива в различна височина. Качествените гумени ботуши за лов се състоят от вулканизиран каучук с водоблокиращи способности. Накратко, комплект гумени ботуши ще поддържат краката ви сухи в мокри, кални и хлъзгави ловни терени.

 

Леко тегло и еластичност

 

Дебелата външна подметка на гумените ботуш е от каучук, който прави ботуша лек и комфортен. Освен това предлага гъвкавост и скорост по време на преследване или преследване на плячка. Гумените ботуши ви позволяват да ходите на дълги разстояния с минимални усилия. Не всички гумени ботуши обаче ще бъдат леки, тъй като колкото по-висока е ботуша, толкова е по-тежък.

 

Надеждно сцепление

 

Външната подметка на гумения ботуш е достатъчно захващаща и предлага сцепление на всякакви повърхности. Това ви помага при да лов на голям дивеч без усложнения. Ботушите ще ви прекарат лесно при преход през мокри, мочурливи, кални терени, както и неравни места. Сцеплението също ви позволява безопасно да се изкачвате по хълмисти зони.

 

Поносими към студ

 

Друго предимство на гумените ботуши е тяхната силно поносима характеристика на студ. В студената и замръзнала сутрин можете да използвате гумени ботуши, за да затоплите краката си. Това ще ви позволи да се изкачвате по хълмист терен или други места, където трябва да отидете без затруднения. Разбира се, те се носят с подходящите чорапи и аксесоари, така че да се възползвате напълно от качествата на ботушите за лов.

 

Към изброените качества можем да добавим и лесната поддръжка, и страхотната им издръжливост и дълготрайност. Гумените ботуши имат и малък недостатък. На краката им става твърде топло в горещ климат. Понякога водоустойчивата функция може да се превърне в негатив за ловеца, ако вода навлезе вътре в ботуша. Така че трябва да бъдете внимателни, когато стъпвате във вода.  Съветваме ви преди избор на гумени ботуши или на обувки за лов, да направите анализ на типа лов, който практикувате и терена, където той се случва.