Мода

Макси мода – 4 препоръки от стилистите

В голяма грешка са тези, които смятат, че само стройните жени могат да си позволят да се обличат модерно и съвременната макси мода го доказва. Пищните форми не са причина за комплекси и съвсем не е необходимо да ги криете под тъмни и скучни дрехи. Смелостта и способността за правилно комбиниране на нещата е всичко, от което пухкавите жени се нуждаят, за да създават модни и стилни образи.

Почти всички жени с размер 50+ се сблъскват с редица проблеми при избора на дрехи. Производителите обикновено пропускат да изработват дрехи в големи размери, като продуктите им са ориентирани изцяло към малките номера. Но винаги можете да потърсите вдъхновение в специализираните магазини за качествена макси мода!

За да се насладите напълно на пазаруването е добре да спазвате 4 препоръки от стилистите.

Широките дрехи не винаги са най-доброто решение за пълнички дами

Не е тайна, че за масовите производители е нерентабилно да произвеждат стоки за нестандартни фигури в големи количества, тъй като съществува висок риск от залежаване.

Когато избирате само и единствено широки дрехи, рискувате да попълните гардероба си само със скучни тоалети, които лишават силуета от всякакви извивки. Заложете на специализираните в макси мода магазини, където се изработват облекла точно за пухкави дами.

Не се отказвайте от панталоните

Някои са убедени, че пълнотата се крие по-добре под роклите, но това не е съвсем така. Не забравяйте да носите панталони, но изберете стил, който отчита особеностите на фигурата. Панталоните ще изглеждат добре в комбинация с обемна горна част, например сако, палто, пуловер или друго.

Тесни дънки  ще подхождат само на жени с едри гърди и пълна талия. Стеснявайки се в долната част, те визуално разтягат фигурата и я правят по-пропорционална.

Акцентирайте върху деколтето

Ако дамата е с едър бюст може да подчертае това си достойнство с V-образно деколте. Подходящо е също и квадратно или заоблено, дълбоко деколте. Най-добре е да се избягват лодките, които визуално съкращават шията, свързвайки големия гръден кош с главата.

Коригирайте силуета с дължина под коляното

За да не изглежда фигурата по-ниска, изберете дължина под коленете. Това се отнася за миди, поли, тип молив, палта, рокли, жилетки. Ако пълнотата пада върху бедрата, съчетайте костюма със сако до около средата на бедрото.

Не забравяйте също, че вертикалните линии визуално правят фигурата по-тънка. Може да  носите разкопчани палта, якета и жилетки – ще „вталите“ визуално фигурата си.

Разбира се, всички тези съвети са универсални, но е много по-добре да направите индивидуална консултация със специалист. За повече информация и въпроси, посетете онлайн магазина за макси мода Maxifashion.bg.