Без категория

3 грешки в дрескода, които могат да съсипят кариерата ви

nameri-rabotaПравилото да бъдете посрещнати с облекло важи не само за интервюто, но и за следващите работни дни. Ето защо е много важно да отделите достатъчно време на външния си вид, да знаете каква прическа, грим, маникюр можете да направите, както и какви дрехи и обувки да носите. Какви нарушения на дрескода могат да доведат не само до липса на кариерно развитие, но и до уволнение.

Грешка 1: Липса на маникюр

Неподредените нокти развалят целия външен вид

Според статистиката първото нещо, на което хората обръщат внимание при срещата, са ръцете. Следователно счупените нокти, обеления лак са недопустими. Опитайте се да поддържате ръцете си красиви и добре поддържани през цялото време. Свеж маникюр, средно дълги нокти, кокетна форма, покритие в неутрални тонове – това е вашата визитна картичка. Такива ръце ясно показват, че сте отговорни не само за маникюра, но и за работата си.

Грешка 2: Неправилен стил

Спортната прическа не е подходяща за офиса

Разбира се, едва ли ще можете да посещавате салони за красота всеки ден преди работа. Но това изобщо не означава, че трябва да се откажете от прическата си и да дойдете на работа с мръсна глава и неясен кок, фиксиран със шнола. Фиби, ленти за глава, огромни еластични ленти, изобилие от лак, небрежен стил – всичко това сигнализира за несериозност и несериозно отношение към работата. Ако не искате постоянно да получавате коментари за външния си вид, не бъдете мързеливи да ставате 10-15 минути по-рано всяка сутрин, за да имате време да оформите косата си, да я съберете в спретната опашка или да оплетете оригинална плитка. Повярвайте ми, виждайки в огледалото отражението на красиво добре поддържано момиче, настроението ви моментално ще се повиши, ще се появи вдъхновение за нови постижения.

Грешка 3: Неправилно подбрано бельо

Трябва да изберете внимателно сутиена под прозрачна блуза.

Бельото трябва да бъде възможно най-удобно и разбира се невидимо. Много момичета обаче пренебрегват последния нюанс, за което ясно свидетелстват каишките, надничащи изпод роклята, дантелен сутиен, видим под тънката тъкан на блуза и т.н. Всичко това изглежда не само грозно, но най-вулгарно. Подобни грешки развалят репутацията ви и карат колегите ви да се съмняват във вашия професионализъм.

Затова не забравяйте да се уверите, че имате няколко висококачествени и удобни комплекта бельо, които определено няма да ви подведат, когато трябва да вземете папка от висок рафт или да се наведете, за да вземете молив.

 

 

 

 

Моля, обърнете внимание на тези малки и същевременно важни тънкости на работното място.