Без категория

Закупуване на жилище с кредит

Общи предимства и недостатъци

kredit-za-jilishreДобре е до сградата, в която е апартамента или къщата да има всички необходими съоръжения за градска инфраструктура, както и спирки на обществения транспорт. Това е несъмнено предимство при закупуване на нов дом. Не е необходимо да се говори за прилично ниво на техническото състояние. Освен това с течение на годините състоянието на жилището ще се влошава. По принцип е възможно да се правят основни ремонти, но това ще изисква допълнителни финансови инвестиции, което не винаги е препоръчително.

Със закупуването на жилища на първичния пазар можете да намерите нови, неизползвани жилища директно от предприемача, докато закупуване на дом на вторичния пазар, означава инвестиране във вече обитавани апартаменти и къщи.

 

Инвестиране в нови сгради

На първичния пазар на жилища от  строителни предприемачи можете да намерите много уникални опции. Тяхната отличителна черта е малък брой квадратни метри, както и липсата на редица вътрешни стени и прегради, които са традиционни за нашите недвижими имоти. Тези апартаменти се продават в сегмент от „икономичен“ клас и се наричат ​​“студия“. Цената на такива апартаменти – студия е относително ниска, докато тази опция може безопасно да се разглежда като инвестиционна, за да се генерират пасивни доходи.

 

Предимства на апартаментите с различна площ

Чудесна възможност от гледна точка на ликвидността са новите апартаменти, т.е. тези които се предлагат на първичния пазар. На първо място, трябва да се отбележи, че говорим за изцяло нов недвижим имот, който има безплатно оформление и може да има модерен интериор. Възможно е да се закупи такъв апартамент на кредит или на вноски, като нивото на ликвидност на този имот е максимално високо. Може би си струва да се проучат и недостатъците, дори и те са малко. Основното е местоположението на тези жилища. Най-често те се намират в кооперации или в нови райони на града, където инфраструктурата е слабо развита. Поинтересувайте се дали няма да има и проблеми с наличието на обществен транспорт.

 

Характеристики на жилищата относно пространството

Едностайните апартаменти се наричат „студио“ или „ателие“ и в тях липсват вътрешни стени, а някои от стените са скосени. В едностайния апартамент може да има частични прегради, а кухнята и коридорът са присъединени към общата зона. Единствено отделена е банята с тоалетна, която е „комбинирана“. Квадратурата е обикновено от 25 до 100 кв. м.

Малките и напълно изолирани апартаменти обикновено се наричат „гарсионери“. Тези апартаменти разполагат с всички инженерни комуникации, необходими за нормалния живот, включително отделно стая, антре, кухня и тоалетна с баня, като правило „комбинирана“.

Двустайният апартамент е по-скъпа покупка, която всъщност може да е изолиран апартамент за малко семейство с отделни стаи за баня и тоалетна. Кухнята в този случай ще бъде обща. Понякога този имот има дори тераса.

Източник: kreditite.com