Полезно

Как да украсим дома си с коледни фенери

Как да украсим дома си с коледни фенери

Оригиналните фенери-свещници са стилно допълнение към интериора, олицетворение на огнището и комфорта. Те внасят нотка на магия в ежедневието, украсяват и озаряват дома, придават празнично настроение на възрастни и деца.

 

История на произхода Коледен фенер

 

Традицията да се запали фенер в навечерието на Коледа датира от повече от две хилядолетия. Древните източни мъдреци (мъдреци) предсказват раждането на Божи син. В момента на раждането на бебето Исус над Йерусалим блесна прекрасна звезда. Тя показа пътя на влъхвите, които побързаха да се поклонят и да донесат дарове на Царя на света. Коледният фенер е символ на пътеводната звезда, която помага на всеки да постигне целта си. Предимства пред конвенционалните свещници Фенерче за свещ е калъф (корпус), вътре в който е фиксирано захранване за свещ. Корпусите на продуктите са изработени от метал, керамика или дърво, отстрани са вложени стъклени прозорци – прозрачни или витражи с елегантни картини. Понякога стъклата се заменят с фигурни прорези в стените на кутията – те трябва да пропускат светлина и в същото време да не са твърде големи (за да не изгасне огънят поради течение). Предимствата на фенерчетата са както следва:

 

Безопасност

Огънят е затворен от всички страни, пожарът няма да възникне, дори ако фенерът падне.

 

Надеждност

Пламъкът на свещта е защитен от издухване;

 

Гъвкавост и мобилност

Продуктите се използват в къщата, на улицата, свещи с всякакъв диаметър са подходящи за тях;

 

Автономност

Не е необходима захранваща връзка за изгаряне на фенерчето.

 

Декориране на интериора с фенери

 

Традиционно в навечерието на Нова година и Коледа в къщата се издига коледно дърво, стаята е украсена с иглолистни букети и венци. За празнична украса на дом, веранда, балкон, вътрешен двор и дори градина, вместо обичайните електрически гирлянди, можете да използвате фенери за свещи съчетано с подходящото градинско осветление предлагано в онлайн магазин за осветителни тела shop.polarislighting.bg. Как да ги интегрираме хармонично в цялостната дизайнерска концепция или да ги превърнем в централен елемент на декора? Предлагат се няколко дизайнерски идеи, за да отговорят на тези въпроси.

 

  1. Фенерче над входната врата. На верандата са монтирани една или чифт лампи с различни размери в европейски стил. Добре изглежда свещник, висящ от вътрешната или външната страна на входната врата в комбинация с коледен венец.
  2. Фенерче на коледната елха Новогодишен фенер като интериорна декорация Фенерче със свещ
  3. Елемент от новогодишната композиция. В центъра на празничната трапеза са подредени смърчови клони, офика и шишарки, върху тях е поставено малко фенерче с истинска свещ.
  4. На стъпалата, парапета на площадката, пода има фенери във винтидж стил със свещи. На Бъдни вечер по пода се застила плетена пътека в национален стил, обсипана със смърчови клони, пискюли от офика и се поставят няколко ярко оцветени фенера. Коледен фенер със свещ
  5. Поставя се на камината, подпрозоречни первази, масичка за кафе.
  6. Закачете на коледно дърво, високо стайно растение, корнизи. Една от опциите е да поставите окачена новогодишна композиция на тавана и да я допълните с фенери. Фенерче със свещ в снега Фенерче за улична новогодишна украса Коледни фенери със свещи за украса на двора.
  7. Декорация на двора. Територията на имота се трансформира от живи светлини от градинските лампи, монтирани на градинските пътеки, окачени по стените на терасата, беседката или клоните на дърветата.

Фенерите се съчетават със символите на зимата и Новата година – елхови шишарки, снежинки, играчки, както и селски шейни, трупи, къщички от меденки. Струва си да се отбележи, че фенерите за свещи не са подходящи само за зимни празници. Концепцията за декориране на стая или местност се избира в съответствие със сезона или спецификата на предстоящия празник. Те ще ви помогнат да направите атмосферата в стаята по-уютна и по-мистериозна, независимо от темата на тържеството. Просто свържете въображението си и вашият дом ще стане специален, изпълнен с романтика и хармония – всичко е във вашите ръце!