здраве

Ценната копривата в борбата с косопада

Вероятно сте чували поне веднъж затова колко е полезна копривата. Някои баби до ден днешен берат коприва, за да могат след сваряване да използват водата, като последна грижа за техните коси. Косопадът от друга страна е явление, с което се е сблъсквала всяка дама и няма как да не е нещо много неприятно и да искате да се отървете от този проблем възможно най-скоро. Натуралните шампоани против косопад са идеално решение за този проблем, а съставките им са толкова хубави, че ще бъдете изненадани!

 

Защо да изберете натурален шампоан против косопад?

Отговорът е налице още щом обърнете опаковката на продукта и прочетете разбираемия му етикет. Съставките ще ви бъдат познати, ако ли не, то лесно ще можете да проверите техните уникални качества и да се запознаете лесно с това какво ще докосва деликатните зони, като скалпа. Inaessentials винаги се стремят, присъствайки във вашето семейство, да дадат максимално много натурални съставки, които да се погрижат за проблемни зони, не само на вас, но и на цялото ви семейство.

Шампоанът с коприва за косопад е нова, преработена формула, която е направена от натурални и органично сертифицирани съставки. Екстрактът от коприва, различни масла и подхранващи витамини и минерали ще дадат желания ефект. Важно е косата ви да си набавя витамините А + Е, които са определящи за здравината. Шампоанът нежно ще почисти скалпа и ще подхрани косата по цялата и дължина.

Преминаването от химичен шампоан към натурален би отнело няколко седмици, но след като косата привикне към новата “храна” ще се насладите и на пълния ефект от продукта.

 

 

Какво да направите първо в борба срещу косопада?

Косопадът най-често се появява от неправилна грижа към скалпа, както може да е сезонно появяване или хормонален дисбаланс. Първото, което бихте могли да направите е да смените козметиката, която използвате и да се опитате да използвате максимално качествени, натурални продукти, които да подхранят скалпа в дълбочина и да започнат да лекуват разтворените фоликули, които така лесно пускат косъмчетата. Междувременно може да обърнете внимание на вътрешното си състояние, стреса, хормоналния баланс и дори дали мазнините в менюто ви са достатъчни, както и сезона, в който се намирате.

 

 

Дайте си нужното време! Косата ви има нужда от адаптация и преминаването към нови продукти, може да е със забавено действие, но с натрупване на тези ценни масла и витамини косата ще ви се отблагодари сигурно и за дълго време. Отделете си време и си починете добре, оставете косата си да почива, както и съзнанието си. Хранете се с хубава храна, с повече мазнини и прекарвайте повече време в слушане на музика, отколкото в къдрене на косата си. Вероятно косата ви ви показва, че имате нужда от почивка, дайте си я и си набавете натуралния шампоан с коприва, за да се докоснете до природата. Позволете на натуралните съставки да заработят и скоро ще се радвате на гъстата си коса, такава каквато я познавате!