Мода

Как да изберете перфектния годежен пръстен с диамант за вашата половинка

Годежният пръстен с диамант е емблематичен символ на връзката между двама влюбени. Ослепителен в своята простота и поразителна красота, диамантеното бижу на прекрасната лява ръка не оставя никакво съмнение, че притежателката му гордо планира бъдещето си, омъжена за любовта на живота си.

Годежните пръстени с диаманти продължават да бъдат най-популярният избор за влюбените по света. Те са идеални за жени, които ценят сдържания, класически стил, но все пак искат да направят смело изявление. Тук, в тази статия, ще обсъдим най-важните неща, които трябва да търсите, когато избирате най-подходящия пръстен за любимата си.

 

РАЗМЕР

Много хора погрешно смятат броя на каратите на диаманта за начин за измерване на размера, но всъщност това е мярка за тегло. Диамант от 1 карат може да изглежда по-голям или по-малък в зависимост от много различни фактори, включително начина на шлифоване, формата му и размера на масата му. Съсредоточете се по-малко върху цифровото каратно тегло и повече върху въздействието, което оказва диамантът, когато го видите в неговата обстановка. Има начини пасиансът да изглежда по-голям, без да плащате за диамант с по-висока каратност.

ФОРМА

Кръглият диамант е класическият фаворит за годежни пръстен, но има разнообразие от форми на диаманти за всеки вкус. Друга популярна форма за годежни пръстени е принцесата – диамант, изрязан като квадрат или правоъгълник, а жените, които предпочитат повече блясък или драматизъм, могат да се насочат към изумруд, маркиз, круша или други причудливи форми. Научете повече за възможностите за избор на форма на диаманта.

КРАСОТА

Няколко неща могат да повлияят и на красотата на диаманта и на начина, по който той блести. Цветът (измерването на това колко бял е диамантът) и чистотата (броят на дефектите в диаманта) влияят на цената. Когато се спускате надолу по скалата на качеството, диамант с лош цвят или чистота определено не е толкова красив, колкото такъв с по-високи оценки – но обикновено не можете да видите голяма разлика с просто око, особено в средата на скалата.

ШЛИФТ

Най-важният фактор за красотата на диаманта е начинът, по който той е шлифован – ъглите и фасетите на диаманта определят как светлината прониква през него и се връща отгоре. Макар че е малко по-трудно да се прецени как е шлифован диамантът, можете да разгледате марковите шлифовки на диамантите или да научите повече за формата и шлифовката, за да намерите диаманта с най-голямо заслепяване. Можете също така да разгледате диамантите под гемологичен микроскоп или да ги сравните под различни светлини, за да изберете този, който отразява най-много светлина.

BAND

Дебел или тънък? Бял или жълт? Обикновен или гравиран? При избора на основата за вашият годежен пръстен с диамант трябва да помислите за стила и индивидуалността на годеницата ви – както и за бижутата, които тя може да иска да носи в комбинация с диамантения пръстен.

При годежните пръстени с диамант единицата не е най-самотното число: тя е силен, красив знак за вашата любов и отдаденост.