Мода

Тениската – универсалната дреха в дамския гардероб

teniskaКогато говорим за дамската тениска, можем лирически да я определим като един парадокс за женската мода. Нежното съсловие много по-често асоциира женствеността с малката черна рокля и токовете, отколкото със спортни дамски горни дрехи, комбинирани с дънки или къси панталони. Истината е съвсем различна. Дамските тениски в Политикос бг например са сред дрехите, които обличаме при всякакви поводи. С тях ходим на работа, ако професията ни го позволява; посещаваме киното, мола; носят ни удобство, докато сме у дома. Те са перфектно съчетание за джински, анцузи, панталони с различна дължина, спортно-елегантни поли. 

Знаете ли, че …

  • потниците се възприемат като друга разновидност на тишъртите;
  • световният ден на T-shirt е 21-ви юни;
  • между 2009 и 2014 г. продажбите на тишърти са скочили с почти 25%, което ги прави най-желаната дреха;
  • всяка година в световен мащаб се продават над 2 милиарда тениски, като над 60% е делът на продадените дамски такива;
  • най-скъпата тениска в света е на стойност 400 000 долара заради инкрустираните в нея диаманти.

Едва ли Вие ще похарчите толкова пари, за да се сдобиете с подобна ценна дреха. По-важното е, че днес модната индустрия позволява да сте модерни и атрактивни при всеки повод срещу скромни инвестиции. Можете да подбирате сред маркови, ежедневни или спортно-елегантни дамски тениски; тишърти с щампа, с яка или без, по-къси или по-дълги. 

За какво да внимавате

На първо място, винаги се стремете да закупувате дрехи от памук. Това е най-древната материя, употребявана е най-дълго в историята на човечеството. Памучните тъкани са по-здрави, по-лесни за изпиране и гладене. Рядко се намачкват и имат редица термо-свойства, от които други материи са лишени. На второ място, ако търговец иска да Ви убеди, че дължината на ръкавите и формите на яката са маловажна подробност, имайте предвид, че тъкмо на тези характеристики дължим класифицирането на универсалната дреха на подразновидности. На трето място, ако желаете да закупите дамска тениска с апликация, имайте предвид, че издръжливостта ѝ зависи от принт техниката, която е била приложена. Сред най-добрите методи е топлият печат върху винил (Computer-Aided Design – Cut Printing). Въпреки че технологията е подходяща за малотиражно производство, тя се характеризира с максимална продължителност на живот на печата, адаптивност към всяка тъкан и лесна обработка на платовете.

Накратко, T-shirt-ите могат да допринесат за всяка визия. Те са сред най-честите ежедневни (но и ефектни) избори, които ние – работещите жени, студентките, майките, съпругите – правим. Дамските тениски са и универсален подарък, както и начин да се почувстваме удобно в собственото си тяло, дори килограмите да ни притесняват.