Без категория

Особености на ипотеката

ipotechen-kreditАко не успеете да проучите добре всичко около ипотеката и да обмислите добре нещата, рискувате относително високи такси. Понякога те могат да достигнат до стойността на заема.

Така че, ако планирате да платите останалата работа по строящата се къща от спестяванията си, добре разчитайте да направите всичко. Особено ако градите сами.

Може да се случи и работата да поскъпне и първоначалният заем да не ви е достатъчен. В този случай можете да поискате увеличение на ипотеката. Това обаче обикновено е възможно само след изчерпване на ипотечния кредит.

В същото време вземете предвид, че условията за увеличаване варират в зависимост от доставчика. Затова е по-добре да ги проверите, преди да подпишете договора за заем.

И как намалява ипотеката, ако първоначалната дата на теглене на ипотека наближава и строителството или реконструкцията все още не е завършено? И трябва ли да продължите да теглите заема?

В такъв момент можете да поискате от банката да удължи ипотеката. Ако молбата ви бъде одобрена, ще спечелите допълнително време.

Обикновено вашият доставчик може да добави до половин година. Но очаквайте да платите такса от няколко хиляди за удължаването.

Когато теглите ипотека за строителство, трябва редовно да документирате хода на строителството.

Когато вземате назаем, за да построите къща, вие също се интересувате от това колко теглете безплатно в дадената банка. Това може да ви спести хиляди корони, особено ако знаете, че ще теглите няколко пъти.

Това обаче не означава, че винаги е изгодно да се избере банка въз основа на това колко безплатни тегления предлага. Това също зависи от лихвения процент и други условия. Следователно, когато търсите доставчик, по-скоро трябва да поискате помощта на ипотечен съветник и заедно да изберете най-подходящия вариант.

Ипотеката би могла да е с различно предназначени – да закупите готово жилище, да построите нов дом или да ипотекирате ваша собственост, за да ползвате парите.

Източник: https://speshenkredit.com/