МебелиСтилуслуги

5 често срещани грешки в подреждането на мебели в детска стая

Подреждането на детска стая е много трудна и отговорна задача. Дизайнерите, на които е поверено проектирането на детската стая, или родителите, решили сами да оборудват стаята, се сблъскват с редица изисквания. Такива са свързани с мерките за безопасност, екологичност, цветове и зониране . С толкова много съвети и ограничения е лесно да се загубите и да допуснете грешки.

Подготвили сме списък с най-често срещаните спънки, които трябва да се избягват. Те са насочени към подреждането на ученическата стая:

1. Твърде затрупано с мебели пространство. В детската стая трябва има достатъчно място за игри и срещи приятели. Вместо да поставяте скрин или да обзаведете с голям гардероб, помислете – добре. Може да използвате и други опции за съхранение. Например, използвайте ниши под дивана, мястото под леглото или рафтове в килера и подредете нещата по-компактно.

2. Сложни елементи и дизайнерски решения. В миналото са участвали много ненужни елементи, които само заемали допълнително място. Днес се приема, че арките гарантират неприкосновеността на личния живот и затова е позволено да се монтират в детската стая. Има обаче неща, които само затрупват интериора и са безсмислени. Те са просто декоративни техники, които носят функционален товар.

3. Покупка на скъпи мебели от maxmebel.eu. Не е тайна, че родителите често се стремят да покажат положението си. Те не вярват, че това, което наливат като средства в мебел за детската стая, един ден може да няма отплата. Да си пъдар, на невръстните е непосилно. Да ги гледаш как драскат, скачат и унищожават, неволно всичко е истинско мъчение. Уви, това не е известно за много от родителите.

4. Избирайте мебели за подрастващи деца

Да направите стая за детето, но да я ползва като възрастен, не е най-добрата идея. Да проектирате, обаче стаята с мебели за дете на 6 годишна възраст, а то да расте като гъбка, също не е опция. И така, най-рентабилният начин е да предвидите мебели за детска стая, но с перспектива. На пазара се предлагат вече много такива, които могат да се регулират, според размера и възрастта на ученика. Тук е важно да включите желанията на детето, възможно най-много в избора на мебели. За целта изслушайте неговите желания по отношение избора на цвят. Вземете под внимание предпочитанията и създаването на детска стая.

5. Не игнорирайте интересите на детето. Изберете тема, която е близка до детето. Приложете основните атрибути в декора на детската стая. Ако детето е пристрастено и често променя предпочитанията си, може да заложите на аксесоари, които лесно се подменят.

И не забравяйте, когато обзавеждате с мебели стая за ученик се вслушайте в мнението му. Все пак той не е вече малко дете. Може участва в избора на цвят или форма на дивана. Разбира се, не бива да давате и абсолютна свобода за подбора на мебели за детската стая, но все пак може да се ръководите от желанията му.

По този начин детето ще има участие в изграждането на дизайна и интериора. Ще може да участва в избора на мебели за детската стаята. Всичко това ще го кара да подхожда с внимание и като по възрастен.