МодауслугиФотография

2-а мита за сватбената фотография, в които всички двойки вярват

Сватбените снимки могат да останат прекрасен спомен от най-важния ден, но също така могат да са най-горчивото ви разочарование.

За да не се случи това, за вас избрахме два важни въпроса, на които да обърнете внимание. Ето и 2-та мита, свързани със сватбената фотография, в които всички двойки вярват:

Мит номер 1. Сватбената фотография е неоправдано скъпа

Изненадващо за много двойки е защо сватбения фотограф взема крупни суми за 8-часов работен ден? В крайна сметка сватбения фотограф прави същото като вашите приятели със смартфони, нали?

Тук, е важно е да се разбере, че резултатът от работата на фотографа е не просто красива картина, а безценни спомени. Той е този, който е отговорен за това, как ще запамети вашия ден, как вашите деца ще го видят, когато праснат.

Добрият сватбен фотограф не просто натиска бутона в точния момент. Той разказва история с всяка една снимка.

Неговата способност да предаде всички емоции, красота и настроение от този ден си заслужават.

Наред с това, работата на сватбен фотограф не се отнася само до самото заснемане. След сватбата той ще има дълги часове на избор и обработка на кадрите, плюс подготвителна работа. Реално, той трябва предварително да проучи мястото на снимане, да помисли върху скрипта. Не забравяйте, че цената включва и разходите за професионално оборудване, което трябва редовно да се актуализира, за да се подобри качеството на работа.

В крайна сметка, вие плащате за уникалните професионални знания и опит, натрупани през годините. За увереност във вашия празник, за спокойствие, за въплъщение на вашите мечти и най-прекрасните спомени. Добрият специалист никога няма да е евтин.

Разбира се, може да рискувате и да поканите начинаещия фотограф на сватбата си и в крайна сметка пак да получите отличен резултат за малко пари. Важно е, да осъзнаете, че това крие доза риск.

Един начинаещ фотограф не знае всички клопки, не разбира спецификата на работата на сватба, където е много важно да бъдете винаги нащрек и да улови моменти, които никога повече няма да се повторят.

Не може да върнете онзи миг и на ново, да заснемете всеки ценен за вас кадър.

Ето, защо не бива да рискувате с качеството на снимките си, само за да спестите малко пари. Да, сватбената фотография не е евтина. Тя, обаче напълно оправдава всички похарчени пари.

Мит номер 2. Изборът на фотограф не е спешен

Много по-важно е първо да намерите ресторант/ да определите стила / да си купите рокля / да изберете фирмата за кетъринг и пр.

Трудно е да се каже кое е най-важно и спешно при подготовката на сватбата. Много зависи от времето на подготовката и от вашите приоритети. Факт е, че добрите сватбени фотографи планират работата си месеци предварително. Намирането на професионалист за лятна сватба в събота, две седмици преди събитието е нещо като мираж.

Понякога е полезно първо да се съсредоточите върху намирането на организатор, който да помогне при избора на други изпълнители. Ако планирате да сте подготвени, поставете избора на фотографа в горната част на списъка си със задължения. Става дума за тези, които трябва да свършите, преди сватбата.

И дори, ако вашата сватба е извън сезона или в делничен ден, не се колебайте да се вслушате в нашия съвет. В крайна сметка, трябва да прегледате няколко десетки или дори стотици оферти и след това да проведете повече от една срещи. Едва ли, си струва да вземете толкова важно решение набързо.

Сватбената фотография не е само в портретите на официалните моменти, а в най-щастливите моменти от този ден. Именно в тях може да се потапяте отново и отново в необятната атмосфера и да се изпълвате с енергия.