МодаПолезно

Правила за грижа по мъжки костюм

Правила за грижа по мъжки костюмМъжкият костюм е най-важният детайл на гардероба и „верен спътник“ от ежедневието на огромен брой бизнесмени.

За съжаление не всеки мъж може да си позволи десетки видове костюми, особено много скъпи. И ако професията задължава, през повечето време да се придържаме към официалния стил, тогава поддържането на нещата в добро състояние е абсолютно задължително. Само правилната и ефективна грижа за мъжкия костюм гарантира на собственика чист външен вид и дългосрочно използване на любим елемент от облеклото.

Дори и най-обичаният костюм трябва периодично да „почива“. Опитайте се да не носите една и съща версия няколко поредни дни. Закачете костюма на закачалка и го поставете в просторна стая. Така, материалът ще се проветри и ще придобие предишната си форма.

Не носете различни предмети, особено големи и тежки предмети, в джобовете на костюма си (сако или панталон). Например портфейл, ключове за телефон или къща. С течение на времето джобовете ще се разтегнат и целият костюм ще промени първоначалния си вид.

Как става почистването:

Желанието всеки ден да ходите в офиса със свеж и изчистен мъжки костюм. Това е напълно естествен импулс, който заслужава уважение. Много мъже предпочитат да дават дрехите си на химическо чистене при всяка възможност и там невинаги им предоставят висококачествени услуги. Този подход е фундаментално погрешен и води до непоправимо износване на естествените влакна на тъканта, в резултат, на което експлоатационният живот на костюма може да бъде намален с няколко години.

Как става самото гладене:

Ако по време на химическо чистене естествените влакна се изтрият, тогава по време на гладене с горещо влакната обикновено се изгарят. Дори използването на вид марлеви подложки няма да спаси тъканта от преждевременно износване, а металната повърхност на ютията ще добави ненужен блясък на плата. Най-добрият вариант е да гладите костюма със специални уреди за пара.

Как да съхранявате мъжките костюми:

Ефективната грижа за костюма зависи повече от половината от правилното съхранение. В идеалния случай, костюмът трябва да бъде поставен в просторен и добре проветрив килер с минимално количество друго облекло. Използвайте дървени закачалки, за да запазите естествената форма на костюма и да предпазите от излишна влага. Използват се и пластмасови закачалки, но не метал или тел.