Без категория

Скъпо ли е рефинансирането на кредит

refinansirane-na-kreditНе са никак малко хората, които в един момент от плащането си на вноска по заем, да решат да се огледат за рефинансиране на кредит. Не са малко и тези сделки с оглед получаването на по-добри условия. Скъпо ли е обаче? Нека да разгледаме темата от този ъгъл. Първо обаче, рефинансиране на кредит буквално значи нов заем от банкова институция.

 

Получаването на нов заем с по-нисък лихвен процент е една от най-добрите причини за рефинансиране. За да стигнете до там трябва да минете отново през проучване, консултация, събиране на документи, оформяне на някои неща от стария заем или заеми, подписване на нов договор. Всичко това струва пари и отнема време. Тоест няма момент, в който всичко става ей така и просто получавате нови много изгодни условия. Да те ще са такива, но би трябвало да се случат в дългосрочен план.

 

Когато лихвените проценти спаднат, помислете за рефинансиране, за да съкратите срока на ипотеката си или на големия потребителски кредити, за да платите значително по-малко лихвени плащания. Това е пар ексаланс съвет от експерти. Към момента лихвените проценти са много ниски, така че може да разгледате различни оферти.
Голям брой рефинансирания се реализират заради ипотечен кредит. Това е логично, защото обвързването е по-дългосрочно. Преминаването към ипотека с фиксиран лихвен процент или към регулируем лихвен процент може да има смисъл в зависимост от лихвените проценти и колко дълго планирате да останете в настоящия дом.
Нещата на практика стоят по следния начин. Първо правите много добра преоценка на текущата си ипотека или заем. При положение, че нещата са излезли от контроли няма какво повече да чакате, за да свалите малко финансова тежест от гърба си, просто се обръщате към няколко оферти от банките. Определено трябва да са няколко, за да можете да сравните какви ви се предлага, с това, което имате в момента. Защото има оферти, които са изгодни. Иначе казано, отговорът на въпроса в заглавието, дали е скъпо рефинансирането на кредит, зависи изцяло от подхода и избора на условията на новия кредит.

Източник: https://creditportal24.com/