имоти - къщи - апартаменти

Красив и удобен диван – тайната на уютния хол е разкрита

нови холни дивани

За да се избере подходящ диван за интериора, трябва да помислите за неговия цвят, стил, форма и механизъм. Това са може би четирите най-важни неща, които ще ви позволят да направите вашия хол красив, уютен и удобен. Изборът на диван, в случай, че стаята е достатъчно просторна, не е проблем. В такова помещение може да сложите както голям, така и два или повече малки дивани, а също така ъглов или някой от практичните модели разтегателни дивани.

Многофункционалността на последните не е никак за пренебрегване, защото освен, че ви подсигуряват страхотна зона за посрещане и настаняване на вашите гости, някои от тези нови дивани, които може да видите тук имат вградени умело и рафтове за книги, малко барче или дори сгъваема помощна масичка.

Ако за вас е важно да имате достатъчно място за настаняване на по-голям брой посетители, тогава е препоръчително да заложите на голям ъглов диван. Хем ще поспестите място, използвайки иначе неизползваемия ъгъл в стаята, хем ще си осигурите достатъчно места за сядане.

Добра идея в такъв случай е и да се огледате за допълнителни модули. Например, някои от диваните са част от комплекти, които съдържат и други, по-малки по размер дивани, фотьойли, табуретки или кушетки. Това многообразие ви дава възможност да варирате и да изберете най-комфортното съчетание, което пък от своя страна ще ви осигури множество места, дори и за голяма група хора.
Ако стаята е правоъгълна, то тогава се препоръчва диванът да бъде позициониран до стената.

В случай, че желаете да го използвате за разграничаване на отделни зони в отворения тип пространства, то тогава местоположението му трябва да бъде избрано в съответствие с конкретния интериор и конкретната задача.

Много подходящи за такава функция са ъгловите дивани, защото ограждат елегантно определената зона и я изолират визуално от останалите.
Ако обаче холът ви не е много голям, по-добре си изберете някой семпъл модел диван, например с подлакътници. Дори и да няма функция сън, той е достатъчно удобен, за да настаните за нощ или повече някой посетител, ако решите да го поканите да пренощува у вас.