Мода

Как да носим дамски спортни обувки

obuvki.bg 2Били са създадени за употреба само и единствено от професионалните спортисти. С течение на времето поради удобството, което носят се пренасят в гардероба на почти всеки човек. 

Как да носим дамски спортни обувки

Те могат да ви подсигурят безопасност и комфорт по време на тренировка, но това не е единственото им приложение. Перфектно допълват дамските облекла и се съчетават чудесно с ежедневни сетове. Когато купувате такъв тип обувки се съобразете с местата, на които ще ги носите и дрехите в гардероба си. Обувайте подходящия модел според повода. Многофункционални са, но може да има неподходящи моменти, в които да изглеждате прекалено небрежни с тях. Могат да се носят на работа или на специални поводи, но избягвайте съчетанието им с елегантни дрехи свързани с коктейли и сватби. От значение е да ги поддържате правилно, за да са чисти, а не мръсни, кални или раздърпани.

Многообразие от дамски спортни обувки можете да откриете в Obuvki.bg.

Кои са най-добрите модели

За ежедневни бихте могли да използвате кецове или гуменки. Тези с височина над глезена осигуряват стабилност, докато по-ниски модели са проветриви и изключително подходящи за топлите сезони. Трекинг обувките и планинарските такива, са част от задължителното облекло при разходки в трудни местности. Подметките на тези модели осигуряват силно сцепление дори с лед. Перфектния чифт трябва да осигурява на краката ви подкрепа адекватна на натоварването, за да минимизират риска от контузии. Оригиналният им дизайн създава невероятно желание да ги носите. Изберете модели от утвърдили се марки като Nike, Lacoste, Adidas или Reebok!

С какво облекло можем да ги съчетаем 

Преди доста време отпадна идеята спортната обувка да бъде свързана единствено с фитнеса, тренировката или планината. Отдавна се затвърждава идеята за завършена елегантна визия с чифт спортни обувки. Определено не се съчетават единствено с панталон или дънки. Разнообразието им е огромно и те биха допаднали на почти всички облекла. Ето няколко идеи:

  • Костюм в комбинация с маратонки;

Базовите цветове на тези елегантни облекла като бяло, черно, бежово, сиво си партнират добре с модели в пастелни нюанси. При желание за постигане на контраст можете да използвате по-ярки цветове на обувките.

  • Пуловер и риза в съчетание с пола или панталон;

Приятно е съчетанието на по-дълга риза с пуловер и пласирана пола. Добавете чифт маратонки и излезте смело да покоряване света.

  • Рокли;

Голяма част от разновидностите на тези дрехи могат да бъдат допълнени от интересен спортен чифт. Не е уместно обаче да бъдат използвани за строго официални случаи. Маратонките и кецовете биват страхотно допълнение към спортно-елегантни рокли на волани, изработените от интересно плетиво също са подходящи. 

  • Анораци, анцузи и дънки;

Те винаги са били съчетавани с удобни обувки.

  • Дънки с тениска декорирана от принт, карирана или дънкова риза, спортно сако;

Това са едни от най-подходящите за такъв тип съчетания облекла.

Как да изберем правилния размер 

Погледнете етикета на него са отбелязани размерите. Най-добре е да бъдете ориентирани от дължината на стелката. Хубаво е да сте информирани, че различните марки имат разлики в размерите си.

Ако искате да намерите богат избор онлайн, посетете Obuvki.bg. Качеството на артикулите, гаранцията и възможността за връщане в 30 дневен срок, съчетани с интересни отстъпки биха изкушили всеки!