Мода

Плетени блузи

Любопитно е съществува ли на света жена, която да няма поне една блуза в гардероба си? Най-вероятно не. В крайна сметка, модните блузи са именно онзи елемент, с който всяка дама може много бързо да промени своя имидж.

Стилове на блузи

В есенно-зимния сезон особено внимание следва да се обърне на избора от плетени блузи. Ако разполагате с няколко модела плетени блузи, издържани в различни стилове и цветове, можете да ги съчетавате по най-разнообразни начини с панталони, поли и дънки. Така ще създавате напълно различни образи всеки ден и ще изненадвате околните с вкуса и креативността си.

Плетените блузи могат да бъдат женствени или строго делови, изтънчени или семпли. Най-важното е, че те никога не излизат от мода. Плетените блузи се изработват от естествени или синтетични материали. Към естествените спадат памук, лен и коприна, а най-предпочитаните синтетични тъкани са шифон, изкуствена коприна и вискоза.

Как да изберем идеалната блуза?

Плетени блузи трябва се подбират спрямо особеностите на всяка конкретна женска фигура. Така например, на момичета с нисък ръст най-добре ще подхождат блузи с яка тип шал и V-образно деколте. Те могат да бъдат изработени от шифон, да са в светли разцветки и с малки рисунки по тях.

Блузи с различни декорации

За притежателките на пищни бедра препоръчително е да уравновесят пропорциите на фигурата като добавят обем в горната част. Те следва да носят плетени блузи с различни декорации – извивки, ръбове, пайети и др. При избора на цвят най-добре е да се подбират светли модели, които да се комбинират с тъмни долнища. По този начин вниманието на отсрещните ще бъде привлечено от блузата, а не от формите под талията.

Пълните жени не трябва да си купуват тесни плетени блузи, изработени от шифон и други полупрозрачни материи. Блузите не трябва да имат излишни детайли по тях, които да им придават допълнителен обем. Най-добре е да се подбират свободни изчистени модели без никакви допълнителни декорации.