Полезно

Какви копчета да използвате за сако?

какви-копчета-да-използвате-за-сакоВърху сако се използват два вида копчета. Едните са пластмасови, а другите метални. При луксозните костюми всички копчета са равномерно ушити и са еднакво стегнати. По-скъпите костюми са с метални копчета. С хода на времето, обаче, те стават хлабави дори при скъпите костюми. Ако установите, че притежавате костюм, който се нуждае от пришиване на копче, има техника, която ще гарантира, че копчето е пришито правилно и ще остане на мястото си дълго време.

Според етикета, мъжете трябва да закопчават горното или горните копчета, а последното следва да остава разкопчано. Има няколко копчета върху саката, които се използват повече от другите копчета. По тази причина, копчетата, които се закопчават винаги, са по-склонни да се разхлабват и да падат по-често от другите, по-малко използвани копчета. Ако сте решили да поставите копче върху сако, което е едно от ключовите, по-важно от всякога е да сте сигурни, че е пришито правилно.

Следвайте правилната техника и новото ви копче ще изглежда перфектно.

Вплетете иглата с конец с дължина 12 инча и завържете надвесен възел в края.

Поставете копчето на мястото, на което трябва да бъде пришито, като между него и сакото, поставете тънък слой хартия или материя.

Зашийте копчето, като вкарате иглата в средната дупка. Издърпайте конеца, докато възелът не го спре. Вкарайте иглата през другия отвор в копчето и издърпайте конеца.

Продължете да шиете копчето, като направите още пет оборота с иглата и конеца, завършващи с иглата от долната страна на сакото.

Премахнете допълнителната повърхност. Издърпайте излишния конец към долната страна на копчето между него и сакото. Този излишен конец ще се превърне във възел, , който ще предпазва копчето от увисване, ако е прекалено разхлабено, или от закопчаване на сакото твърде плътно, ако конецът е твърде къс.

Вдигнете иглата от долната страна на сакото, но не през отвор за копче. Завържете конеца на възел пет или шест пъти.

Вкарайте иглата през сакото до долната страна. Завържете конеца и отрежете с ножица, за да завършите.

Овладяването на тази проста задача ще ви спести средства за добър ремонт. Вашите сака и якета могат дори да се актуализират от време на време с нови и различни копчета.

По такъв прост начин бързо ще се справите с неприятностите и ще се развеселите. Малък съвет за бъдещето, ако при купуването на сакото няма резервно копче, опитайте се да го закупите предварително. Така в случай на непредвидена ситуация, то винаги ще ви бъде под ръка.