услуги

Можем ли да използваме повече от един бърз кредит

Истински късмет е днес човек да има сигурна работа и  редовно да получава заплатата си на договорените дати. Несигурността на работното място и честото бавене на заплатите принуждава хората да стават редовни клиенти на фирмите за експресни заеми.

Понякога се случва да възникне нова финансова нужда преди да е приключило плащането на настоящ бърз кредит. Какво се случва тогава?

Всяка фирма за бързи заеми има своя собствена политика за това по колко на брой паралелни експресни заеми ще отпуска на клиент. Разбира се, ако не ви разрешат нов кредит при настоящия ви кредитор, не е проблем да кандидатствате за бърз кредит в друга компания. Необмисленото теглене на повече на брой бързи кредити може да ви завърти в една опасна спирала и на практика да фалирате.

В последните години кредитните компании все по-строго гледат на добрата дисциплина на своите клиенти. Искането на нов заем преди да е приключил настоящия намеква за това, че клиентът не може добре да разпределя финансовите си средства в месеца и често изпада във финансово затруднения. Твърде вероятно е да не получи одобрение за втори заем.

При кандидатстване за пореден кредит, кредитната компания отново ще извърши стандартните проверки в кредитен регистър. Кредитът няма да бъде одобрен, ако междувременно сте започнали да бавите вноски по другите си кредити, изтеглили сте още много бързи кредити и вноските по тях многократно надвишават доходите ви.

Мнозина допускат огромна грешка като теглят нов бърз кредит, за да погася дължимите вноски по кредити за месеца и така всеки месец. Те вероятно не взимат предвид, че решават проблема за месеца, но следващия месец задълженията стават с още една вноска повече. В един момент ще стане невъзможно да плащат задълженията си и компаниите ще спрат да им дават кредити. Нещата ще излязат от контрол и неминуемо ще стигнат до съда.

За да не се стига до изпълнение на този ужасяващ сценарий, по-добре опитайте с кандидатстване за кредит в банка. Там можете да кандидатствате за значително по-голяма сума от тези, които се отпускат от кредитните компании, а и срокът на погасяване ще е доста по-дълъг, лихвата ще е ниска.

Ако банката не е вашата алтернатива, съобразете се с един важен момент, за да не изпаднете в невъзможност да си плащате задълженията. Независимо колко кредита имате, вноските по тях не трябва да надвишават 40% от месечния ви доход. Ако не нарушавате това правило, няма да имате никакви финансови проблеми.

По-различно стои въпроса, когато имате ипотечен или потребителски кредит в банка и ви се наложи да потърсите съдействието на фирма за бързи кредити при спешна нужда от средства. Ако не сте имали проблеми с плащането на банковия кредит, вероятно и нужния експресен заем ще ви бъде отпуснат. Важното е да не прекалите с броя на изтеглените експресни заеми.

Приемливо решение при наличие на повече кредити е да направите обединение на кредитите, но като договорите по-дълъг период с по-ниска вноска и по-изгодна лихва. В противен случай всичко губи смисъл.

Колкото и сигурна да ви се струва работата, колкото и висока да е заплатата ви, не поемайте излишен риск. При нужда от по-висока сума за заем, потърсете банка и разсрочете изплащането за по-дълъг период.  Така няма да товарите бюджета и ще е сигурно, че няма да си създадете неприятности със съда. Веднъж стигнали до там, вие вече сте с лошо кредитно досие и всички кредитори, които правят справка в кредитен регистър ще виждат това. В продължение на много години подред нито една кредитна компания или банка няма да ви отпуснат кредит. Да не забравяме, че съдебните действия включват огромни суми за съдебни и адвокатски разходи, които вероятно ще бъдат прибрани като ви бъде наложен запор на заплатата ви. Никой няма да ви остави на спокойствие, ако не изплащате задължението си.