Полезно

Как да изберем правилната кухня

Как да изберем правилната кухняИзбирането на правилната за нас кухня е занимание, което отнема време, а понякога и много нерви. Избирайки какво да има в нея, особено, когато не използваме помощта на дизайнер пък си е направо непосилно, ако нямате никаква представа от интериорен дизайн. Затова и винаги предлаганите кухни по поръчка са така търсени – с тях идва и човекът, който да измисли всичко вместо вас, а вие само да се съгласите с това, което ви предлага.

 

Как обаче да се спрете на правилната фирма и дизайнер? Търсенето понякога ни води към задънени улици и не всеки ще се справи с вашите идеи така, както е нужно. Важното е когато избирате, да имате пълно доверие на човека срещу вас.

 

Първата крачка е да разгледате различните кухненски дизайни в Интернет. Такива има много и навсякъде. Запазете си предварително това, което ви харесва и го пратете на дизайнера си. Той ще ви върне предложения, от които да избирате.

 

Първото нещо, с което трябва да се съобразите е изборът на материали – дали ще масив, МДФ или ПДЧ, какво покритие ще е има, какъв ще е плота, да се поставя ли гръб или не – всичко това са все важни неща, които трябва да бъдат обсъдени предварително. Новата кухня не е нещо, което да сменяте на всеки няколко месеца и всичко трябва да бъде обмислено не само според предпочитанията ви, но и според помещението, с което разполагате.

 

Според направеният ви избор идва ред на цвета на шкафовете. Напоследък ярките цветове са на мода, но ако не искате да бъдете с такъв, винаги можете да се спрете на по-блед нюанс или пък да изберете класическия бял цвят на кухнята. Тази година кораловото е цветът на годината и вече не малко кухни са направени, издържани в някой от нюансите му.

 

От тук насетне идват всички елементи, които да съобразите с големината на помещението си. Ако разполагате с по-малко пространство, то ще е добре да имате няколко по-дълбоки чекмеджета за тенджери и тигани, но и по-малки и плитки за различните прибори, сервизи за сервиране и всичко необходимо за една кухня. И разбира се, разположението на електрическите уреди – доверете се на дизайнера си, той знае какво е нужно.

 

Това са всички основни точки за избирането на правилната за вас и за дома ви кухня. Пожелаваме ви успех!