Без категория

Идеи за дизайн на просторна баня

prostorna-banyАко сте в средата на проект за преобразуване на вашия дом, то с този пост ще улучили в десетката. Едно от най-вълнуващите неща за оформлението е проектирането на дизайна на банята, която е значителна част от обновлението на дома.

Тя е не само място за ежедневните рутинни хигиенни дейности на вас и вашето семейство, но и място, в което да се отървете от стреса и напрежението във вашия живот. Наистина е трудно да се създаде интериор с невероятен уау фактор, но в същото време, ако не проявите достатъчно съобразителност, вашата баня може да се превърне по-скоро в съблекалня в училищен салона, отколкото в луксозна баня.

Вярвате ли, че има такова нещо като пространство, което е твърде голямо? Ако имате просторна баня, то вие сте благословени.

Всъщност, няма такова нещо като стая, която е твърде голяма, но също както и в много компактната област, как правите планираното, е от голямо значение. Ако имате просторна баня, то значи разполагате с голям потенциал, но тя трябва да бъде проектирана правилно, за да не се получи „голо“ усещане за празно пространство. Има една тактика, която може да приложите от самото начало: ако имате баня с твърде голяма площ, опитайте се да я разделите на две зони – за къпане и тоалетна, вместо да разпръсквате санитарните изделия по периметъра на банята. Това ще ви помогне да мислите за пространството по по-удобен начин и да ви бъде по-лесно. Едно от нещата, които са важни за големите бани е принципът в тях да се използват широкоформатни плочки за баня. Инсталирайки модулни плочки гранитогрес голям формат вие ще получите „безшевна“, идеално гладка повърхност. Дори да използвате различни видове мозайки, декори и граници, прецизния дизайнерски проект може да постигне грандиозни резултати като плавно преливане между текстурите и цветовете.

От едната страна може да поставите голяма самостоятелна душ кабина, но разбира се може да добавите и луксозна вана за релакс. Модерните дизайни включват системи за хидромасаж и лампички „Chroma therapy“ за стимулиране или отпускане на сетивата. Вместо стандартен, може да инсталирате двоен умивалник и да бъдете в синхрон с тенденцията „за него и за нея“, популяризирана от хотелските апартаменти, но също така, той ще облагодетелства и голямото семейство. Зоната за къпане (душ, вана и мивки за баня) може да бъде отделена от тоалетната и бидето, като се използва елегантна и функционална преграда. Тази стена ще раздели пространството и ще направи вашите хигиенни дейности по-приятни.