Без категорияСтил

7 вида растения перфектни за интериора

interiorni-rasteniaПри положение, че към вашия дом нямате прикрепена голяма градина, това не значи, че трябва да се лишавате от красотата на растенията, които можете да отглеждате и в домашна среда. В тази статия, ще ви запознаем със 7 страхотни растения, които изискват малко място, не им трябва много слънчева светлина и са идеално пригодени за домашния интериора.

 

Пилея от типа pilea peperomioides е малко и красиво цвете, което се отглежда в саксия. То има красиви кръгли листа и затова на запад го наричат и нло-растения или „китайски парички“. Не обича силната светлина, но трябва да се внимава с поливането, което да бъде с преминава не водата през почвата и след това самата да се изсушава.

 

Змийско растение е вид зелено растение, което има характерни остри листа. Дизайнерите го препоръчват за празни ъгли и такива, които са на пръв поглед скучни, за да им добави лъскав и дори архитектурен вид. Изисква малко грижи и дори да го забравите за няколко седмици, то няма да се разсърди, защото му трябва малко светлина и малко поливане.

 

Кактус – много добре го познавате. В този случай обаче го предлагаме като комбинация от няколко различни вида, които да аранжирате в една саксия. Поливането е един път на седмица през топлите сезони и на всеки три седмици през влажната есен и студената зима.

 

Калатея е една красавица, която спокойно може да отглеждате вкъщи. Достатъчно е да и предоставите индиректна светлина и почва, която да не задържа влага, за да може да се наслаждавате дълго на прекрасните листа.

 

Драцена (драконово дръвче) се отглежда в България като стайно цвете, което има изумително красив външен вид. Може да се постави в коридор или във всекидневна, където острата композиция от листа ще достави желаната естетика. То има нужда от смесена сянка, така че не е много капризно.

 

Алое – друго красиво предложение за дома. То обича слънцето, така че няма проблем с директната светлина. Полива се веднъж седмично докато почвата не се изсуши напълно. Поставете го в по-висока саксия, за да може листата да не се допират до плоскостта върху която се намира.

 

Спатифилум– познато още като лилия на мира е друго растение с пищен растеж. То може да расте и на слаба светлина, и се полива когато повърхностния слой на почвата се засуши. Може да го поставите редом с картина близко до саксията, за да създадат естествен контраст помежду си.