Мода

Перфектните дамски кубинки

damski-kubinkiСъс сигурност никак не е лесно една дама да намери перфектните ботуши за зимата. Има много модели, много възможности за избор, независимо дали онлайн или в реалните магазини. За да се вземе по-лесно решението, трябва да сте наясно какво очаквате от ботушите. Сами трябва да решите кое е по-важно за вас –  външния вид или дали отговарят на вашите функционални нужди.

Трябва да решите дали комфортът е приоритет за вас. Изборът зависи и от това дали планирате редовно да изминавате дълги разстояния в студ и сняг или ще използвате ботушите по-рядко и за кратки периоди от време.

Ако ще използвате тези ботуши много, може да си позволите да инвестирате повече пари в тях.

Ако ще ги използвате само спорадично, може би ще можете да си купите по-малко удобна и по този начин вероятно по-евтин модел ботуши.

Добър избор за удобна и топла зимна обувка са т.нар. дамски кубинки. Те са здрави, практични, топли и много удобни, особено когато се носят дълго време.

Хубаво е да знаете  дали имате нужда от водоустойчиви ботуши. Повечето хора искат да имат водоустойчиви снежни ботуши, така че краката им да не се намокрят при досег със снега. Има обаче различни нива на хидроизолация. Най-водонепропускливите ботуши са значително по-малко стилни от останалите модели, които не са предназначени за използване при влажни условия.

Сами можете да прецените кое е най-доброто за вас.  Колкото по-високи са ботушите, толкова повече ще могат да ви предпазят от високия сняг. По-високите ботуши също ще ви дадат по-голяма стабилност на глезена. От друга страна, по-късите ботуши ще ви дадат по-голяма гъвкавост на движение и ще бъдат по-лесни за обуване и събуване.

Определено, високите ботуши ще гарантират, че целият ви крак и глезена са защитени от снега.

Има някои високи дамски обувки, които всъщност са доста гъвкави и еластични, а някои не са. Ако искате обувка, която покрива глезените ви и е гъвкава, не забравяйте да наблегнете точно на тази функционалност.