Без категория

Оптимизиране на пространството в малка баня

Голяма помощ при реконструкцията на банята ви ще бъде проектът, който отчита всички аспекти: размера и конфигурацията на помещението, височината на таваните, разположението на комуникациите и включва планове, чертежи, подбор и поставяне на мебели и оборудване, аксесоари и триизмерна визуализация на интериора. Има специални програми за изготвяне на проекти, но за да се извърши работата качествено и без грешки, са необходими професионален опит и умения. Трудно е да се разберат тези програми и изисква много време.

Въпросът за рационалното използване на пространството в банята е особено актуален, когато става въпрос за баня с малка площ. За да започнете, обърнете внимание на визуалното разширяване на стаята. За това ще ви помогне използването на светли цветове, хоризонталните или вертикалните ивици на пода и по стените.

Огледалните и стъклени интериорни елементи също могат да са ви от полза. След това помислете дали е възможно да се спести място в банята чрез водопроводни елементи, които пестят от квадратурата на банята? Ъгловите модели вана, тоалетна и мивка значително улесняват задачата ви. Може би сте готови да се откажете от ваната и да дадете предимство на душа? В този случай определено ще получите допълнително свободно пространство.

Също така, не забравяйте за мебелите за баня. В организацията на съхранението на нещата идват на помощ вградените мебели за банят. Кърпи, козметика, домакински химикали – всичко това трябва да се съхранява някъде. В допълнение към обичайните стенни шкафове, може да заложите на шкафа, в който е монтирана мивката. Всичко, от което се нуждаете за почистване, както и строителни инструменти и остатъци от материали могат да се съхраняват под ваната. За да направите това, просто инсталирайте специален шкаф с плъзгащи се или друг модел вратички.

За много семейства най-належащият въпрос е: „Къде да инсталираме пералнята?“. Отчаяни да намерят място за нея в банята, някои я преместват в кухнята. Добро решение би било да поставите пералня под мивката в банята. За да направите това, имате нужда от специален модел мивка, но ще бъде много лесно да го намерите в магазина.