МодаПолезноСтил

Как да предпазим краката си от неудобни обувки

1-udobni-obuvki
За всяка дама има поне един чифт обувки, които могат да ни изправят пред сериозно предизвикателство при употреба

Дамските обувки са може би най-обичаният продукт на човечеството, а за неудобните техни „посестрими“ могат да бъдат написани хиляди легенди. И все пак всяка от нас има поне един чифт, който е способен да ни изправи пред сериозно предизвикателство при употреба. Тук няма значение дали говорим за джапанки или високи токове, комфортът е винаги желан.

Ето как да предпазите краката си и да се чувствате винаги във форма:

Женствена на ток

Почти няма представителка на нежния пол, която да не пази в шкафа си обувки за специални случаи. Дори да не ви се налага в ежедневието да ги носите, рано или късно им идва времето и тогава, ако изпитвате затруднение да ги носите, решението е само едно. Сложете лейкопласт между третия и четвъртия пръст, тъй като там се намира нерв, който се притиска от обувките. Ако те са прикрепени заедно, ще усещате облекчение при вървенето и няма да ви се иска да ги захвърлите на първата пряка.

Оригинални чехли за плаж

Чехлите от типа джапанки си имат своето място и обикновено са предпочитани от нас, докато сме на почивка. И тогава обаче не искаме да получим рани между пръстите, които възникват не само от триенето на гумената лента, но и от изпотяването в горещините. Сложете цветен шал, който да минава между палеца и показалеца, след което го вържете ефектно на глезена. Гарантирано ще се превърнете в модна икона и ще направите много по-интересен тоалета си. Сменяйте плата и разнообразявайте десена, за да го съчетавате и с облеклото си.

Още едно приложение на стика за устни

Повечето дами имат по един стик за устни в чантата си, който би могъл да влезе в нова употреба. Ако има зони, които при вас са предразположени към образуване на пришки, може да ги мажете превантивно с него. Така ще омекотите кожата и ще избегнете неприятните последствия.

Шампоанът за коса става и за крака

В магазините на някои популярни марки ще откриете спрей за крака, който е под формата на прах. Ролята му е да поглъща влагата по краката ви и да спира опасността от подхлъзване. Тайната е, че може да го заместите и със сух шампоан за коса. Напръскайте с него преди да се качите уверено на високите си токчета и след това сте готови да се появите в пълния си блясък.