Без категория

Гранитогресни плочки – модерен световен тренд

За строителите, най-добрите материали за градеж и обзавеждане са тези, които въплъщават в себе си най-много функции и качества. За собствениците на домове, най-добрите материали са тези, които изглеждат добре, изискват малко поддръжка и също така имат солидни качества. В този смисъл, затова не е чудно, че гранитогресът като керамична материя за облицовки и настилки е толкова търсен в световен мащаб.

 

Интересното е, че гранитогресът като материя не е нещо ново, нито е дело на свръхтехнологични решения в производството. Това си е старата специфична температурна обработка на глинената смес, но новото в нея е модерната апаратура и производствен процес, които довеждат крайния резултат до нови висоти.

 

Производителите могат да осигурят гранитогресни плочки за всички вътрешни пространства в жилищни сгради, комерсиални и индустриални сгради, обществени пространства, че дори и за външна облицовка. Модерното производство до такава степен се стреми към съвършения външен вид, че гранитогресните стени и подове може да променят вида на всяко едно пространство, както и представите ни за това какво представляват плочките и какви са техните възможности.

 

Напредъкът в производствения процес е във всички посоки. Размерите стават все по-големи, а дебелината намалява, калибровката осигурява безшевни пространства, а качествата като издръжливост, дълготрайност и естетика непрекъснато се усъвършенстват. Гранитогресните плочки за баня също бележат напредък като осигуряват нови решения като размер за разлика от стандартния фаянс за този вид помещения.

 

Ефект мрамор, ефект дърво, ефект камък, ефект цимент, наситени цветове, миксирани цветове, неутрални цветове, всичко което си пожелаете е в завършения продукт. Колекциите са вдъхновени от най-различни дизайнерски идеи, така че изборът също изглежда безкраен. Най-важното е обаче, че след като инсталирате гранитогресни плочки в домашното ви пространство, офиса, магазина и т.н., е че хората, които го видят за първи път няма да възкликнат само „колко хубави плочки”, просто защото те няма да разпознаят, че това е настилка или облицовка от плочки.