управление на онлайн репутация

10 неща, които трябва да знаете за управлението на онлайн репутацията.

Искали ли сте някога да изтриете някои смущаващи снимки от колежа от Фейсбук? Или поредицата от отрицателни отзиви за Вашия малък бизнес, които някой озлобен клиент публикува? Имате ли притеснения, че бъдещите работодатели ще видят някоя снимка от Вашите младини, която излиза в първата страница на резултатите от Google?
Тъй като все повече живеем в живота си онлайн, откриваме, че не само съществуват големи недостатъци на цялата тази социална медия, но и можем да имаме малък контрол над начина, по който се появяваме в интернет. Човек, който иска да нанесе вреда на репутацията Ви, ще открие различни възможности да опетни името Ви онлайн.
Заповядаъте при онлайн мениджърите на репутацията.
Част от PR гурутатата и част от технологичните експерти са се специализирали в осигуряването на онлайн „гримове“ – често чрез погребване на негативни резултати от търсенето и популяризиране на съдържание, което подчертава желаното изображение на клиента.
За да научим повече за тези цифрови бедствия, ние разговаряхме с Майкъл Фертик, основател на една от най-големите световни фирми за управление на онлайн репутацията – Репутация.ком.
И така, какво точно прави специалистът по управление на онлайн репутацията?
Майкъл Фертик: Нашите клиенти варират от майки и бащи до големи компании като Fortune 500. И ние се опитваме да им дадем максимален контрол над това, което хората виждат за тях онлайн – дали това е информация, която те искат другите да видят за професионална история или информация, която те не искат да се вижда от никого.
Защо някой може да Ви помогне да управлявате дигиталната репутация?
Възходът на интернет поражда много добри неща … и много неща, които не са толкова добри. Сега доброто Ви име може да се окаже в ръцете на хора, които не можете да идентифицирате и намиращи се на места, които не можете да посочите на картата.
Ако някой каже нещо негативно за Вас или нещо вярно, но много остаряло, като например че сте били уволнени от последната си работа, това наистина може да навреди на Вашето бъдеще. В същото време онлайн репутацията създава значителни възможности. Ако не се възползвате от това, което може да ви осигури бъде репутацията или не поддържате репутацията си както е необходимо, хората не могат да видят прогреса Ви и да си съставят добро мнение за Вас.