управление на онлайн репутация

Управление на онлайн репутацията и кандидатите за работа.

Защо кандидатите за работа се нуждаят от онлайн управление на онлайн репутацията?
Понастоящем работните места са сравнително малко и далеч, така че когато има наистина добра позиция, обикновено има и дълга опашка от кандидати, които чакат да я запълнят. Това е нещо като смесено благословия за повечето работодатели, които не винаги разполагат с необходимото време, за да прегледат резюметата и да интервюират всеки потенциален кандидат. По тази причина работодателите непрекъснато търсят начини да премахнат много от кандидатите с червен знак възможно най-бързо и колкото е възможно по-лесно. Техният метод на избор: Google.
Статистиката разкрива, че най-малко 1 от 4 работодатели използват онлайн търсачките, за да проверят кандидатите за работа, преди да стигнат до интервюто. Последиците за тези, които търсят работа, са ясни: това, което намират търсачките за Вас, може наистина да Ви изстреля на добро професионално ниво.
Проблемът с Google:
Разбира се, възможностите за интернет търсене могат да доведат до лоши последствия. Имаше време, когато за да поддържаш носа си чист и репутацията си под контрол, най-вече просто трябваше да името ти да не се появява в заглавията в местните вестници да не Ви споменават. В днешно време никога не може да се каже какъв вид неудобно съдържание може да се появи за Вас в Google, Yahoo или Бинг. Компрометираща снимка от миналото може да се появи петнадесет години по-късно, и да се окаже напълно катастрофална за Вас. Това може да е всичко, което е необходимо, за да потънете останете без перспектива за добра работа.
Добрата новина е, че има някои стъпки, които всеки търсещ работа може да предприеме, за да гарантира, че той или тя има чиста онлайн репутация. Може да не сте в състояние да спрете старите приятели или недоволните бивши партньори да публикуват неудобни неща за Вас в Интернет, но можете да видите, че тези смущаващи списъци остават възможно най-скрити.