Без категорияПолезно

Строителство и 3 възможни пречки по време на изпълнение на проекта

stroitelstvoЗа всеки собственик и инвеститор, най-доброто, което може да си пожелае при строителство на жилище, жилищен комплекс, хотел и т.н. е самото изпълнение да върви по мед и масло. Разбира се, ние от Зид-ко като строителна фирма с опит сме запознати с възможни пречки, които може да възникнат по време на всяко строителство, като пречките не са само на терен, ето 5 от тях.

Проблеми с документите. В България много често заради това, че някои не си е свършил работата, тази за която е отговорен, могат да се случат много неприятни неща. Да се забави строителството, да не се получи разрешение на време, да се забави доставка. Всяка строителна фирма, която претендира за професионализъм трябва да се грижи добре за документацията, но лошото е когато се случват пречки от страна на неработеща администрация извън фирмата.

 Невъзможност за изпълнение на договора. Неприятно е когато заради нереалистично заложени неща, договорът не може да се изпълни буква по буква. Тогава  се случва промяна на цената, промяна в параметрите, времето на изпълнение на проекта, неща, които нито поръчителят, нито изпълнителите биха искали. Затова трябва още в началото да се заложат реални и изпълними по договор строителни и финансови параметри.

Неразбирателство в отношенията, строителна фирма, подизпълнител, собственик. Много често собствениците и поръчителите на обекта търсят отговорност от подизпълнителите, които в даден момент са на обекта. Хората трябва обаче да знаят, че подизпълнителите са подчинени на основната строителна фирма, която ги е наела. В този смисъл, те отговарят пред строителната фирма. Затова не е нужно като собственици да хабите енергия в спорове с начина на изпълнение. Вие плащате, за да получите най-доброто и трябва да се доверите на строителната фирма, че тя знае как да го направи.

Пречките по време на изпълнение на строителство трябва да се преодоляват бързо. Ние в строителна фирма Зид-ко знаем каква е цената на забавянето и отклонението от работа и затова се стремим всячески към недопускане на пречки или неточности.