управление на онлайн репутация

Какво представлява услугата онлайн управление на онлайн репутация (ORM) и защо е важно за марката?

Управлението на онлайн репутацията (ORM) е свързано с подобряването или възстановяването на Вашето име или добрата позиция на Вашата марка. Това се случва чрез противодействие, отслабване или премахване на негативния материал, открит в интернет – побеждавайки го с по-положителен материал за подобряване на Вашето доверие и доверието на клиентите във Вас.
Управлението на онлайн репутацията Ви е изключително важно. Неочаквани новини, снимки, отрицателни отзиви, публикации в блогове и коментари за Ващата личност, бизнеса, марката, продуктите и услугите Ви могат да бъдат публикувани и разпространявани мигновено в онлайн света, което бързо влошава състоянието Ви и оказва влияние върху продажбите на Вашите стоки или услуги. Не можете да си позволите да не поддържате добра репутацията си в интернет пространството! Какво представлява управлението на онлайн репутацията? Вашата онлайн репутация е Вашето изображение в Интернет. Управлението на репутацията онлайн (ORM) е свързано с подобряването или възстановяването на Вашето име или добрата позиция на Вашата марка. Това става чрез противодействие, отслабване или премахване на негативния материал, открит в Интернет – побеждавайки го с по-положителен материал за подобряване на доверието на клиентите във Вас. Защо управлението на репутацията важно за Вашия бизнес? Потенциалните клиенти променят решенията си за покупка, когато видят лоши отзиви, отрицателни публикации в блог и коментари, които могат да се разпространяват в различни канали, например в резултатите от търсачките и в социалните медийни мрежи. Те могат сериозно да засегнат бранда и бизнеса Ви. Ето защо е важно вашата онлайн репутация да бъде контролирана и тези негативи да бъдат смекчени, докато проактивно изграждате положителна репутация.
Търсили ли сте в Google собственото си име или това на Вашата компания? Харесва ли Ви това, което виждате? 44% от възрастните онлайн са търсили информация за някого, от чиито услуги или съвети смятат, че имат нужда – лекар, адвокат или водопроводчик. 50% от всички ВСИЧКИ потребители на интернет на възраст над 18 години са оставили онлайн рецензия. 78 % от интернет потребителите провеждат онлайн проучване на продуктите. Те смятат, че рецензиите са най-надеждната форма на реклама. 80% от анкетираните хора са променили решението си за закупуване поради лоши мнения, който са видели онлайн – проучване comScore Local Search 2012, MarketingSherpa, PEW Internet, Core Communications.