Без категория

Автоматично полиране на фарове

avtomobilГладките, чисти и прозрачни стъкла на автомобилните фарове придават на всяка кола по-привлекателен външен вид. Поради тази причина много собственици на автомобили погрешно вярват, че полирането на фаровете на колата е козметична процедура, която няма пряко въздействие върху работата.

Тук може да видите и поръчате някои помощни материали: https://autoprofi.bg/total-multis-ep2-0400-kg-prod1591.html.

Всъщност, дори микроскопичните одрасквания и малки драскотини могат неблагоприятно да повлияят над яркостта на светлината. Недостатъчното осветление на тъмно или в условия на лоша видимост е пряка заплаха за безопасността, така това очевидно си заслужава.

Експертите препоръчват полирането на фаровете на всеки 50 000 километра. Ако на колата ви има пластмасови очила на фаровете, както при повечето съвременни автомобили, процедурата трябва да се извършва два пъти годишно или на всеки 30 000 километра.

Полиране на фаровете е следствие причини за износване и повреда!

Осветителните елементи могат да загубят прозрачност поради:

Неправилно и лошо качество на обработката на стъклото по време на измиване;

Абразивно изтриване с фин прах, което на пръв поглед образуват мрежа от неприлични драскотини по повърхността на стъклото;

Постоянно въздействие на асфалт и чакъл;

Утайки от отработени газове и химически реагенти.

Фарове

Професионално полиране в техническия център

Как да полираме фаровете бързо и ефективно? Много шофьори предпочитат да го направят сами, като използват импровизирани средства. Народните методи отдавна остарели и не могат да дадат трайно въздействие. При всяка модерна автомобилна услуга ще ви бъде предложена цялостна полираща услуга, която включва използването на специални устройства и високотехнологични съединения.

Разгледайте акумулатори за различни модели автомобили: https://autoprofi.bg/akumulator-exide-classic-90ah-prod1271.html.

Процесът на полиране отнема не повече от 30 минути, а цената му не е толкова висока. Обработката на стъкло или пластмаса от неопитен шофьор може да доведе до сериозни механични щети.

Опитни специалисти ще изпълняват необходимия комплекс от козметични работи. Доказано е, че навременната обработка на стъклата на фаровете прави възможно увеличаване ефективността на осветлението на главата с около 30%. Това дава значителни икономии и не е нужно да купувате по-мощни лампи и да харчите пари за инсталацията им. След завършване на процедурата за полиране се прилагане прозрачен защитен слой. Това ще гарантира дълъг живот на фаровете и ще ги предпази от по-нататъшни повреди.