Без категория

Chinese вътрешен интериорен дизайн

220Chinese стил е подобен на японския и Zen интериорен дизайн. В китайския интериор традиционно се използват смели сливания на черно, гланц и лак, подчертани със злато и/или червено. Източниците на светлина се ограждат от хартиени фенери, които произвеждат топло осветление и създават впечатляваща атмосфера. Стилът използва чисти, прави линии, подобни на японския интериорен дизайн. Декорите обикновено включват бамбук, черни или червени лакови покрития, както и златни акценти. Можете да включите предмети като ориенталски вази или характерните за този стил набори от светлинни осветителни тела на масичката за кафе или по рафтовете. „Шоджи“ разделители могат също да бъдат използвани за разделяне на отделните стаи.

Материалите са много различни от тези на Запад. Китайците винаги са били майстори на керамиката и умението си са разпространил на север до Корея, североизток до Япония, и на юг до страните от Югоизточна Азия.

Мотивите на Източното изкуство са много и разнообразни, както на дракона (повсеместно и благодетелно създание), така и на така наречените китайски феникси, и същества от всякакъв вид – действителни и легендарни. Цветя и зеленина са част от сложната цветова символика, а има и много абстрактни мотиви, всички от които са част от по-сложна и богата символика, която обикновено може да се тълкува, ако е известен ключа. Китайският език съдържа много идентични думи, които имат съвсем различни значения, идентифицирани в реч от интонация. Думата „фу“, например, може да означава, както бухалка, така и щастие. Ето защо, при декорацията прилепите символизират щастие. Това не се отнася за японския език, но японците са копирали много китайски мотиви като този за прилепа. За целта, за която първоначално е била предназначена декорацията с дракон, може да се съди по броя на ноктите. Пет за императора, четири за князе и благородници, и три за длъжностни лица. Бор, върба, и бамбук заедно се наричали „тримата приятели“, и представляват Буда, Конфуций, и Лао Дзъ.

Източник: http://remontira.bg/