здраве

Натурална продукти за нашето здраве и тонус

 

1354401339_8Едно от най важните условия да бъдем благополучни както в професинален, така и в личен план, е да сме здрави и представителни. За да изглеждаме добре е нужно да правим промоция на здравето. Дори и да го имаме, да правим така, че да го усъвършенстваме. Няма перфектни хора. Винаги може да се желае още.

Тялото и по-конкретно лицето изискват много грижи. В желанието си да използваме натурална козметика, ние закупуваме подражаващи на нея продукти, пълни с химични вещества, чието въздействие върху кожата не само, че не можем да установим, а и несъвършенствата се задълбочават. За това е добре да сме по-информирани за този пазар. Трябва да се поинтересуваме дали един продукт наистина отговаря на качеството и стандартите, за които претендира, както произхода и съдържанието му. Няколко са нещата, които трябва да правим ежедневно, за да имаме перфектна кожа.

Кожата на първо място трябва да бъде почистена добре с натурален сапун или лосион. За да бъде млада и да се отстранят мъртвите слоеве, няколко пъти седмично е добре да се ексфолира. Внимава се при поставянето на абразиевата смес да не се прекали и да се раздразни мястото. Овлажняването я кара да изглежда пък сияйна, еластична и свежа, придава отпочинал и оптимистичен вид. Хидратирането става чрез натурална козметика с подходящите за типа кожа кремове за лице. Избягвайте горещи душове и вани. Ароматерапията във ваната дарява тялото и сетивата с релаксиращо въздействие действа отслабващо и отпушва всякакъв стрес. Косата получава нужното внимание с шампоан с любим екстракт. Отнасяме се с тях с търпение и постоянство. Тогава и те ни се отплащат по същия начин като изглеждат блестящи и здрави. Храната влияе също на състоянието на кожата. Солените, лютивите, киселите и силно подправените храни не се препоръчват. Осемчасовият сън е от огромно значение. Желателно е той да е по гръб, за да не са подпухнали очите на сутринта. Здравата кожа се влияе от правилни грижи. Такива са най-вече природните козметични продукти. Те са различни за различните типове кожа. Добре е първо да се информираме или консултираме с козметик, а при нужда и с дерматолог.