Мода

Кое е по-добро за пръстени: неръждаема стомана и сплав на платина и сребро?

big_e8c900871c04d1db5e0fabccebcc98d2Сред разнообразните, алтернативни възможности за бижута, които са направена от скъпоценни метали, неръждаема стомана (White Lustrium) и сплавта между платина и сребро (Silver Elite) са показали обещаващи тенденции на съвременния пазар. Тази публикация е предназначена за всички, заинтригувани от техните различия и акценти, които проличават по-добре въз основа на сравнение.

Пазарната стойност на двете новооткрити и широко използвани в модерната бижутерия сплави, неръждаема стомана и платино-сребърна сплав не се сравнява, както би могло да се сравни пазарната стойност на злато или сребро. Изкупните цени са конкурентни, но стойността на препродажба на тези сплави не са значителни за няколко грама.

Металните варианти и тяхната комбинация в различни пропорции ни дават различни сплави. Тези сплави се използват променливо в битови, промишлени и търговски приложения. Изработването на бижута е област, която претърпява големи промени, които се дължат на използването на тези новооткрити сплави. Те са дори по-добри и по-гъвкави, а съвременния бижутериен дизайн сега става по-реалистичен заради тях. Отделно от основните благородни метали като злато, сребро и платина, тези метални сплави могат да издържат на всяка корозия и поддържат трайно блясъка си.

Неминуемо се появява въпроса кое е по-доброто като елемент. Когато бюджетната граница е ниска и изискванията за бижу са класни, тези метални сплави са добър вариант, за да получите персонализирани бижута, които да отговарят на необходимостта от стил и дълготрайност. И двете металните сплави, които са широко приети за изработката на пръстени, могат да бъдат използвани, за да се изработят и други бижута. Неръждаемата стомана може да бъде предпочитана заради ниската си цена, докато посребрения матал заради своята по-висока трайност.

Въпреки, че клиентите обичат преоразмеряването и ремонта на бижута като опция за позлатени пръстени или златни бижута, бижутерите не го правят за тези два елемента. Това е така, защото преоразмеряването и ремонта на бижута, изработени от тези метали може да бъде доста трудно за бижутера. Тъй като те са сплави с висока трайност, те не абсорбират топлината много добре. Ето защо, всеки опит да се поправи или преоразмери бижуто ще остави след себе си една празнина или знак, които не могат да бъдат скрити.