Полезно

Здравословно отслабване в 5 лесни стъпки

getting slim

Отслабването или загубата на телесни мазнини е търсен ефект от много хора в днешно време, едновременно поради здравословни и естетически причини. Излишните подкожни мазнини, могат негативно да се отразят на здравето, като създадат хормонален дисбаланс, чувство на умора и цялостна неудовлетвореност от външния вид, което може да доведе и до депресия.

В тази статия ще Ви дадем 5 полезни и лесни за изпълнение съвета, с които ще можете здравословно да редуцирате теглото си и да задържите желаните стойности на килограмите си.

  1. Избягвайте преработените храни – преработените храни или полуфабрикатите съдържат голямо количество нездравословни вещества в комбинация с огромно количество калории. Опитайте да елиминирате по-голяма част от тези храни, като на тяхно място използвате здравословно приготвени, натурални продукти.
  2. Пийте повече вода – старайте се да консумирате поне 2-3 литра вода на ден. Водата ще Ви помогне да се отървете от токсините, ще подмлати Вашата кожа и ще забърза процесите по изгарянето на подкожните мазнини.
  3. Избягвайте газираните и подсладени напитки – заместете всички газирани и подсладени напитки, които консумирате с вода или чай.
  4. Приемайте повече протеин – протеинът притежава най-висок термичен ефект от всички макронутриенти, като създава чувство за ситост и по този начин здравословно подтиска апетита. Протеинът е изключително важен за правилното функциониране на организма, за поддържане на активната мускулна маса, здрава кожа и коса, както и за всички основно метаболитни и тъканно изграждащи процеси в организма. Храни богати на протеин са месото, яйцата, млечните продукти и бобовите култури.
  5. Бъдете активни – физическата активност в комбинация със здравословното хранене, са ключа към поддържането на здраво и добре изглеждащо тяло. Физическите натоварвания, не е нужно да бъдат интензивни и изморителни. Само една кратка разходка от 20-30 минути всеки ден, ще засили метаболизма Ви и ще Ви накара да се чувствате по-бодри и енергични.