Полезно

Как да използвате кафе, за да боядисате косата си

 

pages_31_1515488159прическаЕстествените багрила, като кафе например, не се отличават с голяма дълготрайност, в сравнение с останалите начини за разкрасяване. Но те не се характеризират с наличието на токсини, които могат да попаднат в тялото на потребителите и да увеличат риска от алергии или рак.

Кафето има способността да придаде на всички цветове на косата невероятен блясък и оттенък. Този естествен начин за разкрасяване потъмнява и променя по-светлите цветове на косата, като ярко русата или тъмно русата окраска, а в същото време подчертава нюансите на по-тъмната, черна коса, като й придава красив цвят, подобен на шоколад. Подобни ефекти имат и техниките за разкрасяване, осъществявани от фризьор София, например.
Начини за боядисване на косата с кафе:
1) Направете чаша силно, органично кафе, за предпочитане еспресо. Оставете го да се охлади до стайна температура, като устоите на желанието си да вкусите от него.

2) Когато се охлади го разбъркайте в 2 чаши, в които сте прибавили естествен, натурален балсам. Прибавете към сместа 2 супени лъжици утайка от кафе, както и чаша охладено, сварено кафе. Смесете добре различните съставки, докато те достигнат перфектната консистенция. Уверете се, че в сместа присъства органичен балсам, с който ще избегнете наличието на нежеланите химикали, които са налични в останалите варианти на балсами за коса.

3) Нанесете сместа на косата си и я оставете така, поне за около час. След това, изплакнете добре с вода.

Първоначално резултатите от тази процедура може и да не са видими още от първия опит. В този случай можете да повторите процедурата още няколко пъти, в следващите дни. Така косата ви ще добие естествен блясък, който е трудно достижим с химикалите на обикновените бои за коса, които се предлагат в повечето магазини.

За повече информация и съдействие, когато се налага да промените цвета или дължината на косата – потърсете квалифицираните коафьори, като фризьор Русе, например. Техните умения и знания са гаранция за положителния изход на всяко посещение в салоните за красота.