Без категория

Дрехите показват нашите мечти

drehi-2Тайните се показват в дрехите, които носим, а гардеробът на жената говори много за нея. Според психолозите дрехите изразяват нашите съкровени желания и е истина приказката, че дрехите правят човека.

Жените, които имат финансови проблеми, не се чувстват сигурно, а дискриминирани или се опитват да се докажат често прекаляват с бижутата. Огромните натруфени и кичозни бижута сякаш издават желанието за по-високо социално положение. Дамите, които показват прекалено бюста си са жадни за власт, контрол и надмощие. Ако блузата ви е закопчана догоре с копчета, все едно искате да кажете  „женствеността означава слабост, а не сила“. Доста често несъзнавано жените правят грешки в съчетаването на дрехите и аксесоарите и именно те издават невротичност, темперамент или характер. Често се случва жените да пазаруват безсрамно скъпи маркови дрехи като се заблуждават, че така изразяват по-висок социален статус и безспорен вкус за качественото и стилното. Това обаче да се купуват скъпи маркови дрехи се приема за върха на декадентството и трибализма, защото заплатата трябва да се изразходва за далеч по важни неща. Грешка е постоянно жената да ходи делово в офис облекла или купуването на дрехи само в един стил. От гледна точка на модата, да ходите с дрехи в един стил с години е върха на консерватизма и пуританството. Можете да живеете на кредит и да пестите от закуските, за да демонстрирате богатство с прекалена показност. Не рядко българинът си слага ланците преди да отиде на клуб а на сутринта си слага престилката или гащеризона, защото работата му е да е черноработник.

Жените, които залагат на високите токчета се свързват с липса на достатъчно интелект или недостиг на доверие и сигурност. Така жената е висока, колкото колегите си мъже и й е по-лесно да се предразположи и отвори.

Жените, които предпочитат дънки или спортни дрехи и обувки се оприличават с майчинството и ролята си на домакиня, но потискат други части на личността си. Младата жена демонстрира, че търси вниманието на мъжете с късата пола, а възрастната – че не иска да спазва правилото, според което трябва да се обличаме според възрастта

Вероятно се чувствате виновна за нещо или може би сте уморена. Младите жени по-често прибягват до късите поли, с което търсят вниманието на околните (особено мъже), а ако жената е по-възрастна сигурно още не е осъзнала, че е пораснала.