МодаСтил

Оригинални парфюми – бизнес за милиони

Парфюми армани
Парфюми армани

За разлика от миналото днес парфюмите са широко разпространени. Без много усилия човек може да се добие с най-новите маркови парфюми. Такива се предлагат на потребителите в големите специализирани магазини, в търговските центрове и дори онлайн, в сигурните сайтове, даващи гаранция за качество.
Все пак, избора на парфюм е много личен и интимен момент, когато си го избираме сами. За всеки от нас е важно да подбере най-добрия за него аромат, в противен случай не се чувстваме добре, докато го носим.

В тези сайтове човек може да разгледа различни парфюми и цените им, да се запознае с най-новите предложения на големите производители на парфюми, както и с актуална информация за това какви парфюми използват супер звездите например.

Бизнесът за парфюми е разраснат до толкова, че днес големите производители, като Диор, Версче или Булгари залагат на звезди от шоу бизнеса, киното и телевизията, спорта за да рекламират продуктите си. Лица като Скарлет Йохансон, Джъстин Тимбърлейк, Кейти Пери, Ева Лонгория, София Вергара, Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Бионсе рекламират различни парфюми. Някой от звездите стигат до там, че дори започват производството на собствени марки парфюми. Това на свой ред нови печалби за милиони. В модните списания често могат да се намерят различни тестери на парфюми придружени със снимката на някоя звезда.
Цените на парфюмите варират, като могат да бъдат намерени много евтини парфюми, а също така и доста скъпи оригинални парфюми. Парфюмите са толкова широко разпространени и са толкова силно застъпени в живота на човека, че често се случва да бъдат продавани и така наречените „ментета”. Това са парфюми имитиращи оригиналните марки.
Според експертите от Dolce.bg – цените за някой парфюми достигат до космически цени, като такива се продават и за шест цифрени суми. Разбира се те са по-скоро рядкост и се продават с колекционерска цел. Направата им е ужасно трудна, а цветята и маслата от които са направени подобни скъпи парфюми се намират трудно и сами по себе си са скъпи. Това определя и цената им. Един такъв парфюм например бе продаден на търг за 150 000 долара, като всичко в него ухае на лукс. Дори шишенцето е направено от скъпоценни камъни, а за направата на този парфюм са използвани стотици рози от България.