Без категория

Как правилно да използвате парфюмите

parfumАко имате любим парфюм и искате да го използвате така, че ароматът му да остане по-дълго върху вас, тогава следвайте тези няколко съвети:

Нанасяйте парфюма си след всяко къпане. Чистата кожа абсорбира по-лесно аромата и това позволява парфюмът да се задържи за по-дълго време. Преди това обаче е добре да намажете кожата си с петролатум (вазелиново масло). Това ще предпази порите на кожата.

Прекалено силният аромат не винаги привлича околните, дори често ги отблъсква. Затова никога не бива да прекалявате и да нанасяте обилно парфюма си.

Ето какво трябва да правите, за да нанасяте правилно парфюма си:

-Нанасяне директно върху кожата на пулсовите места: шия, лакти, китки, гърди, зад коленете. Заради кръвообращението топлината на кожата там е най-голяма и това помага на аромата да се разнесе по тялото и да се задържи повече. Също така топлината на тялото нараства отдолу нагоре, затова е добре и парфюмът да се нанася в тази посока.

-Пръснете няколко пъти от парфюма пред себе си във въздуха и минете през него.

-Преди да срешете косата си, напръскайте четката за коса.

Ето и какво не бива да правите:

– Не пръскайте директно косата си, защото я изсушавате. Правете това от разстояние.

-Не бива да нанасяте на всички пулсови места, тъй като ще бъде прекалено.

-Не търкайте китките си една в друга, тъй като се губи ефекта.

-Не нанасяйте парфюм върху дрехи. Не само, че няма да се разнесе по тялото Ви, но и може да остави петна върху дрехата.

Освен парфюм, ние ползваме и други козметични продукти като маска за коса, шампоан, лосион за тяло и т. н. Затова е добре всичките тези аромати да се подбират правилно и по възможност да бъдат от една и съща марка.

Изборът на парфюм до определена степен зависи и от сезона. Топлите месеци задържат аромата за по-дълго време и е добре да се използват по-леки парфюми. И обратното- студеното време притъпява аромата, така че може да се използват по-силни.