Без категория

Как да превърнете банята си в място за релакс

bathroom design 5Банята е онази част от дома, която в днес се използва не само за лична хигиена, но и за почивка. След дълъг и тежък ден, усещането да се потопите в ароматна и отпускаща вана, изпълнена с пяна, е просто невероятно.

Банята трябва да бъде с такава атмосфера, че да предразполага към пълен релакс. Но това се постига не само с качествено, но и с красиво санитарно обзавеждане.

В случай, че изборът на цветова гама за вашата баня ви затруднява, ще ви дадем няколко съвета: ако имате малка баня, непременно използвайте по-леки, свежи и светли цветове; ако искате да постигнете повече уют, заложете на различни цветови съчетания за стените. Светло зеления, розовия, лимонения и червения цвят визуално ще намалят големината на помещението и то ще изглежда много по-уютно.

У нас повечето домакинства не разполагат с големи помещения, пригодени за баня, поради което дизайнът се оказва доста труден процес. Когато се стремите към оригиналност в дизайна, трябва да обърнете внимание на цвета, тъй като той е основният фактор. Освен това правилните цветове имат способността да увеличат визуално помещението.

Ако до преди години белият цвят се смяташе за най-подходящ за баня, то днес нещата стоят по съвсем различен начин и сега той се възприема по-скоро като болничен. Затова все повече потребители залагат на ободряващи и наситени нюанси. Много от професионалните дизайнери препоръчват дори игра с контрастите, в които се комбинират студени и топли цветове.

За малките бани се препоръчват ъглови душ кабини, които определено ще внесат максимален комфорт. Душът може да се отдели само с плъзгаща врата.

Едни от най-здравите плочки са керамичните. Те са огнеупорни и много лесни за почистване. Можете да увеличите визуално площта на помещението като залепите плочките диагонално.

Таванът също трябва да бъде устойчив на влага. Той може да бъде опънат или окачен. При първия вариант е добре да се използват крушки с не повече от 30 вата мощност, в противен случай е възможно да се повреди.

Вижте повече на KERAMO